Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balyoz nasıl karşılanmıştı?

Genelkurmay Başkanlığı: "Bu plan seminerine ilişkin olarak ortaya atılan iddiaları aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Söz konusu iddiaları ciddiye alarak üzerinde yorumlar yapılmasının ve bilgi kirliliği yaratılmasının sadece, toplumumuzda tedirginlik doğurmak isteyenlerin amacına hizmet edeceği açıktır."
Deniz Baykal: "Balyoz'a inanmıyorum. Bugüne kadar yaşananların yeni bir parçasıdır. Kafes, İrtica ile Mücadele Eylem Planı, komutana suikast ve Arınç'a suikast gibi olaylara yeni bir halka. İnandırıcılıktan yoksun bir tablo. İddiaların doğru olduğunu kabul etmek demek, TSK'nın bir fesat yuvası olduğunu kabul etmek demek." (22 Ocak 2010); "Bir günde 21 amiral ve general, 27 subay, yani 48 TSK mensubu büyük bir operasyonla gözaltına alınmıştır. Sabaha karşı 4'te kapınız çalındığı zaman, 'Olsa olsa sütçüdür' diyebiliyorsanız demokrasi vardır. Ama sabaha karşı 4'te 'Eyvah geldiler' diyorsanız, o ülke demokratik bir ülke olmaktan çıkmış demektir... Neymiş, bir askeri tatbikat vesilesiyle darbeye yönelik bir proje ortaya koymuşlar. Resmi bir tatbikat uygulamasıdır. O olay darbe hazırlığı imiş. Bunu sadece bu 48 kişi mi yapmış?" (23 Şubat 2010)
Oktay Ekşi: "Son günlerde bir 'Balyoz' hikâyesi kamuoyunu işgal ediyor. Demokrasi tarihimize 'darbe karşıtı' olarak adı altın harflerle yazılacak 36 değerli 'demokrasi mücahidi' konuyu çok ciddiye almış olmalı ki, tuttular savcılığa bir suç duyurusunda bulundular. O ne mene bir suç durusu idi, doğrusu anlayamadık... ama yaptılar..." (31 Ocak 2010)
Melih Aşık: "Henüz soruşturma aşaması bile beklenmeden, bir belgeyi darbe planı olarak yayınlamak akla ve mantığa sığar mı? Üstelik bu darbe yaygarasını iki günde bir tekrarlamak. Daha dün Arınç'a suikast senaryosu fiyaskoyla sonuçlandı. Bir öncesinde ıslak imza skandalı yaşandı. TSK'yı sürekli darbeci diye yaftalayan bir takım senaryolarla halkın gözünden düşürmek kimin çıkarınadır?" (22 Ocak 2010); "Önceki gün 9. Ağır Ceza, dün 12. Ağır Ceza, verdikleri tahliye kararlarıyla darbe iddialarını çökerttiler." (2 Nisan 2010)
Ruhat Mengi: "Balyoz soruşturması kapsamında, Haziran'ın 18'inde 14 kişinin tahliyesine karar veren mahkeme, 22 Haziran'da da 12 kişiyi tahliye etti. Aslında, oynanan trajikomedinin, adaletin ayaklar altına alınmasının henüz yeni farkına varıldı. İnanılır gibi değil. Bunca zaman orgeneralleri, tüm tuğgeneralleri 'Balyoz da Balyoz' diye içeri tıkacaksınız, yapılanın adaletsiz olduğu size anlatılmasına rağmen umursamayacaksınız. Sonra da 'Affedersiniz ya böyle olmasa da olurmuş' diyeceksiniz." (24 Haziran 2010)
Can Ataklı: "Yunanistan bu planı ciddiye alırsa, Türkiye'ye nota vermesi ve suni olarak savaş çıkarıp, 'Ülkemizi işgal etmek istiyorsunuz' diye tepki göstermesi gerekir. Bakalım bizim sözde aydın, özde liberal maskeli faşistlerin dört elle sarıldığı Balyoz planı, Yunanistan'da nasıl yankılanıyor?" (22 Ocak 2010)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA