Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İki önemli toplantı

Geçtiğimiz hafta, önemli toplantılara katıldım. Bunları sizlerle paylaşmak isterim.
Servet Kabaklı, Ahmet Kabaklı' yı anmak üzere bir panel düzenlemişti. Kabaklı'nın farklı dönemlere ait fotoğrafları da, Cemal Reşit Rey'de sergileniyordu. "Bir insan hatırlandıkça yaşamaya devam eder" cümlesinin doğruluğunu bir kere daha idrak ettim. Eski günlere gittim. Kemal Ilıcak, herkes gibi Ahmet Kabaklı'ya değer verirdi. Ben de, onun, o beyefendi halini çok severdim. Servet Kabaklı, Ahmet Kabaklı'nın yeğeni ama oğlu gibiydi. Yıllar sonra, hepimizi bir araya toplayıp, eski günlerin yad edilmesine vesile olduğu için ona teşekkür ediyorum.
Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden Burak Küntay'ın başkanlığını yaptığı Liderlik Okulu'nda geçen hafta ders verdim. "Din, siyaset ve devlet" ilişkilerini konuştuk. Başörtüsünü, iktidarın kadrolaştığı iddialarını, İmam Hatipleri... Türkiye'nin gündeminden bir türlü düşmeyen konular üzerinde durduk. Çok akıllı sorular soruldu. Ben de elimden geldiği kadar, cevaplandırmaya çalıştım.
Burak Küntay, bir bilim adamı. Doktorasını tamamladı. Ama gözü siyasette. Babası Barlas Küntay'ın izinden gidiyor. Bir gün Burak'ı TBMM'de göreceğime inanıyorum. Hatta, keşke AK Parti farkına varsa da, hayat tarzıyla ve dünya görüşüyle uyum sağlayabileceği, öte yandan merkez-sağ kadrolarda da ses getirebilecek bu isme talip olsa diye içimden geçiriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA