Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Nejat Bek'in avukatından açıklama

Korgeneral Nejat Bek'in avukatı İlkay Sezer'den bir açıklama aldım. 23 Şubat 2011 tarihli Sabah gazetesinde, Nejat Bek'in, Plan Semineri'nde, Çetin Doğan'a hitaben yaptığını sandığım bir konuşmayı özetleyerek vermiştim. Avukatın açıklamasına göre, bu konuşma, Plan Semineri'nde değil, Birinci Ordu Komutanlığı brifinginde yapılmış; Ocak 2003'te Birinci Ordu Karargâhı'nı ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman'a sunulmuş. Brifing, İstihbarat, Harekât, Lojistik, Personel, İstihkam, MEBS başlıklarıyla ordu karargâhında bulunan ilgili başkanlıklarca hazırlanmış, Çetin Doğan'ın tasvibini müteakip, ordu brifingi haline getirilmiş. Sunumu, Çetin Doğan adına, Kurmay Başkanı olması nedeniyle, Korgeneral Nejat Bek gerçekleştirmiş.
Sunuşun içeriğini okuduğunuzda, neden yanıldığımı da çok iyi anlayacaksınız. Hiçbir demokratik ülkede, ordu mensupları bu gibi konularla ilgilenip, siyasi iktidarı hedef alamaz. Bu yüzden de, söz konusu konuşmanın "Jenerik Senaryo"da geçtiğini sandım. Bakın, Korgeneral Nejak Bek, Birinci Ordu'yu ziyarete gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a verilen brifingte neler söylüyor: Sayın komutanım, irticai kadro ve çevrelerin, 3 Kasım 2002 genel seçimleri sonrasında, başta öğretim kurumları olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında türban kullanılmasında ve kadrolaşma faaliyetlerinde, ısrarlı ve kararlı davrandıkları görülmektedir. Bu bağlamda, Ordu Komutanlığı'nca, laiklik ve cumhuriyet ilkelerine karşı son zamanlardaki davranışlar, kategorili personel işlemleri, irticai faaliyetler, İmam Hatip liseleri ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki atama çalışmaları izlenmektedir. Bu konularda ayrıntılı emirler çıkartılmıştır... Kılık kıyafet yönetmeliğini tavizsiz uygulayan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürüne istifa etmesi yönünde baskı yapıldığı tespit edilmiştir... Yönetmeliği uygulayan Çatalca, Fatih, Eyüp, Kâğıthane, Sarıyer, Bayrampaşa, Üsküdar ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürleri görevlerinden alınmıştır. Bayrampaşa, Üsküdar, Pendik İlçe Milli Eğitim müdürlerinin yerine irtica yanlıları getirilmiştir. Mevcut iktidar ve irticai kesim, uygun olmayan temsil sisteminin sağladığı sayısal üstünlükle, kamuoyunun aymazlığı ve mütareke basınının desteğiyle, kendi amaçları doğrultusunda kararlı bir şekilde hareket etmektedir."
Yukarıdaki konuşmanın Plan Semineri'nde yapıldığını sanmıştım. Hiç değilse "Jenerik Senaryo" diyerek sözler kılıfına uydurulabilirdi. Avukat, Korgeneral Nejat Bek'in, Birinci Ordu'nun çeşitli birimlerinin hazırladığı brifing notunu sadece sunduğunu belirtiyor.
Avukat İlkay Sezer'in başka şikâyetleri de var. Bana gönderdiği düzeltme yazısını şu şekilde tamamlıyor: "Birinci Ordu brifingi olan sunumun, İstihbarat bölümüne açık kaynaklardan gelen şikâyetlerden oluştuğunu değerlendirmekteyiz. Anılan hususların temini amacıyla başkaca bir çalışma yapılmadığı müvekkilimiz tarafından belirtilmiştir. Bu arada, davaya konu CD'lere ait imajların teknik anlamda inceleme yapabilmemiz amacıyla henüz tarafımıza verilmediğini ve savunma hakkımızın da kısıtlandığını hatırlatıyoruz."
Ben de yargılamanın büyük bir titizlikle ve adaletle cereyan etmesini, aksaklıkların bir an önce giderilmesini diliyorum.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA