Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Başörtülü milletvekiline destek

Prof. Özer Sencar'ın sahibi olduğu Metropoll şirketinden yeni bir araştırma çıktı. Türkiye'de tartışılan önemli konularda kamuoyunun nabzı tutulmuş. Meselâ, kadın meselesini ele alalım. Kamu yönetiminde ve iş hayatında, kadın oranını yeterli görmeyenler % 72. Ama böyle bir büyük oran, kadına pozitif ayırımcılık yapılacağının ümidini bize vermemeli. Göreceksiniz, parlamentoda, kadın milletvekili sayısı gene çok düşük nispetlerde kalacak.
Beni asıl ilgilendiren konu, başörtülü milletvekiline vatandaşın nasıl baktığı. Başörtülü bir kadının, milletvekilliği yapmasını normal karşılayacakların oranı % 78. Karşı olanlar ise, % 19.5'te kalıyor. Ayrıca CHP'li seçmenlerin % 46'sının, başörtülü vekilin Meclis'te yer almasına karşı olmadığı anlaşılıyor. Bu sonuçları, TÜSİAD'ın raporuyla birlikte düşündüğümüz takdirde, 12 Haziran 2011 seçimlerinde olmasa dahi, bir sonraki seçimlerde, başörtülü milletvekillerinin yolunun açılabileceğini söyleyebilirim. Kim bilir, belki o tarihte Merve Kavakçı'yla birlikte ben de milletvekili olurum. Ama şimdilik, Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi'ne tam destek verdiğimi söyleyebilirim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA