Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bugün seçim olsa

Andy-ar'ın kamuoyu araştırması yayınlandı. Buna göre, AK Parti % 51.2, CHP % 28.8, MHP % 10.7. Oranlar yüksek çıkınca, şirketin sahibi Faruk Acar'a sordum: "Emin misiniz?" O da bana, Tarhan Erdem'in Konda şirketinin Melih Gökçek tarafından Twitter'da yayınlanan sonuçlarını hatırlattı. "Neticeler birbirine yakın" dedi.
İşte Gökçek tarafından Twitter'da yayınlanan araştırma: AK Parti: % 50.1; CHP % 25.2; MHP % 10.
AK Parti, sanırım, bu kadar yüksek görünmek istemiyor. Çıtayı yukarıda tutmak, beklentiyi arttırır; başarılı bir sonucun dahi küçümsenmesine yol açar. Ayrıca, kararsız seçmen, "iktidar partisinin ayarı kaçmasın" diye başka partiye yönelebilir. Teşkilat, galibiyeti cepte keklik görünce çalışmaz. Dikkat ederseniz bu yüzden Erdoğan oran telaffuz etmiyor ve 315 ilâ 330 arasında değişebilecek milletvekili sayısından söz ediyor.
Benim makul karşılayacağım sonuçlar: AK Parti %42-45, CHP %27-30, MHP %11-13, BDP % 6-7.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP'nin mutlaka eskisinden daha fazla oy alacağı, ama %30'u geçmesinin zor olduğu, BDP'nin de 2007'ye kıyasla oyunu arttıracağı düşüncesindeyim. Şu noktaya dikkat edelim: Büyük kentlerdeki BDP'li sol adaylar her kesime hitap eden kimlikleriyle, CHP'den oy çalabilir. Bu da CHP'nin oyunu olumsuz etkileyebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA