Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Cihaner ve YSK

Yüksek Seçim Kurulu'nun BDP ile ilgili kararı çok tartışıldı. Ama bence İlhan Cihaner'in, Denizli'de, listenin ikinci sırasında kontenjan adayı olarak yer almasının üzerinde yeterince durulmadı. Olaylar şöyle gelişti: CHP, kontenjan adayı göstereceğini belirtmesine rağmen, Denizli'de bütün adayları önseçimle belirlemişti. YSK itiraz etti. CHP bunun üzerine, önseçimi kazanan kişiyi, ikinci sırada, kontenjandan gösterdi. YSK bunu kabul etmediği gibi, önseçime katılmış olan hiç kimsenin kontenjan adayı gösterilemeyeceği kararını verdi. CHP, bir oldubittiyle karşı karşıya kaldı. Denizli'de önseçime katılan bütün adaylar saf dışı bırakılınca, İlhan Cihaner'in önü açıldı.
Bunu bildiğim için, YSK'nın, BDP adayları hakkında verdiği yasak kararının, hukuki bir hatadan mı, yoksa bilinçli mi olduğu hususunda hâlâ kafam karışık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA