Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Benim düşüncem

Balyoz belgeleri, 11 no'lu CD içinde Taraf gazetesine Ocak 2010'da teslim edildi. Sanıklar, CD'deki çok sayıdaki yanlışın üzerinde dururken, aylar sonra, 11 no'lu CD'nin verilerini ihtiva eden Hard Disk, Gölcük İstihbarata Karşı Koyma birimin bir odasından, parkenin altından çıktı. Tutuklanan sorumlular, söz konusu Hard Disk'in 2009 Temmuz'una kadar, kendilerine ait olan Gölcük'teki bilgisayarda kullanıldığını kabul ettiler. Sonradan o Hard Disk'i çıkarmışlar; atmayıp, muhafaza etmişler.
Mantıklı sonuçlar: İçindeki bazı belge ve bilgilerin, daha sonraki bir tarihe ait olduğu iddiası doğruysa, Hard Disk'in üzerindeki kayıtların 2009'da güncellendiğini ve 11 no'lu CD'nin de, gene 2009'da oluşturulduğunu kabul etmek gerekiyor. Son kaydın, 5 Mart 2003 çıkmasının sebebi, bilgisayarın sistem saatinin değiştirilmesi olarak izah ediliyor.
Aydınlanması gereken konu şu: Bilgisayarın sistem saatini değiştirip, kayıtları 2009'da güncelleyenler, darbenin altyapısını hazırlamaya çalışan bir ekip mi? Yoksa, orduyu yıpratmak isteyen bir çete mi? Çete varsayımını kabul edersek, İstihbarat Karşı Koyma birimine bu kişiler nasıl sızmış? Sızmakla kalmamış, 5 no'lu Hard Disk'i saklandığı yerden alıp, Gölcük'teki bilgisayara takmışlar, bütün o kayıtları gerçekleştirmişler. Orası yolgeçen hanı mı?
Denilebilir ki, belki fail Hard Disk'i çalmış, kaydı başka bir bilgisayarda yapıp getirmiştir. Bu mümkün değil. Çünkü o takdirde, Hard Disk'te diğer bilgisayarın izi çıkardı.
Benim bir faraziyem var: 2009'da, ıslak imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın da gösterdiği gibi, ordunun bünyesinde bir hareketlenme meydana geldi. Sadece İrtica ile Mücadele Eylem Planı değil, İnternet Andıcı da, Nisan 2009 tarihini taşıyor. İnternet Andıcı'nda, AK Parti iktidarı ve Fethullah Gülen'e karşı kara propaganda öngörülüyor. Acaba, meşhur 11 no'lu CD, o tarihlerde mi tedavüle sokuldu?
12 Eylül'deki Bayrak Harekâtı bu kadar özenle korunduğuna göre, darbe planlarını muhafaza etmenin bir askeri gelenek olduğunu düşünmek durumundayız. Haziran 2009'da Taraf gazetesinde, İrtica ile Mücadele Eylem Planı yayınlanınca, Gölcük'tekiler, Hard Disk'teki bilgileri önce bir CD'ye aktarıp, sonradan Hard Disk'i bilgisayardan çıkararak saklamış olabilirler. Zaten, gizlemek amacı güdülmese, Hard Disk o bilgisayardan niçin çıkarılsın?
Belki, sanık yakınlarının anlattıkları doğrudur. Belki de, benim varsayımım. Balyoz Planı, 2009'da güncellenmiştir ve güvenlik saikiyle, sistem tarihi Mart 2003'e ayarlanmıştır. Haziran 2009'da İrtica ile Mücadele Eylem Planı medyaya yansıyınca, CD'si alınarak, Temmuz 2009'da Hard Disk, İstihbarata Karşı Koyma biriminde gizlenmiştir.





YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA