Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dinçer, ihtiyaç ve talebi planlayacak

Ömer Dinçer, 2011 Bütçe'siyle, Milli Eğitim Bakanlığı'na 40 bin ilâve kadro verildiğini, kontenjanı arttırmak için yeni bir yasal düzenleme gerektiğini söyledi. "Maliye Bakanlığı ve hükümeti ikna etmek gerekir" dedi. "Milli Eğitim Bakanlığı'na ek kadro verilse, başka bakanlıkların da talebi olacaktır. Maliye Bakanlığı itiraz edecektir" diye sözlerini sürdürdü.
Yalnız kendisinden bir vaat aldım. Bu vaadin takipçisi olacağım. "Anlattığınız haksızlıkları ve tutulmayan sözleri gerekçe göstererek, 2012'de daha fazla kadro talep edebiliriz" diye konuştu Ömer Dinçer. Vaat dedimse, o, tabii, elinden gelen her gayreti sarf edecek. Ama kararı verecek olan Maliye Bakanı ve Başbakan.

***
Ömer Dinçer, çok önemli bir konuda yaptıkları çalışmaları da anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 145 alanda, 138 bin civarında öğretmene ihtiyaç duyuyor. Buna mukabil, kadro bekleyen öğretmen sayısı 200 binin üzerinde. Yani kamu, bütün ihtiyacını karşılasa dahi, gene de, açıkta öğretmen kalacak. Bir başka husus, eğitim fakültelerindeki kontenjan ile ilgili. Geçmişte YÖK, eğitim fakültelerine sürekli kontenjan artışı vermiş. Dinçer, ileriye dönük bir planlama yapıyor: 5-6 yıl içinde, hangi alanda, ne kadar öğretmene ihtiyaç var, bunun bir tablosu yayınlanacak ve öğrenci, ona göre tercihte bulunacak.
Bunu şimdiye kadar neden yapmadılar; şaşırmamak elde değil.
Ama Ömer Dinçer'den bir ricamız olacak: Madem söz verildi, vaatlerin peşine düşen öğretmenlere de artık bir kolaylık yapılıversin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA