Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AK Parti % 54.8

Erdoğan'ın Ortadoğu gezisi dünyada yankı uyandırdı; vatandaştan da büyük destek aldı. Andy-Ar'ın son araştırmasının bazı sonuçlarını okurlarımla paylaşmak isterim:
* "Başbakan'ın gezisi başarılı mıydı?" Çok başarılı % 54.1, Başarılı % 8.5, Başarısız % 13.8, Çok başarısız % 15.5.
* "AK Parti hükümetinin Ortadoğu politikasını onaylıyor musunuz?" Tamamen onaylıyorum % 56.9, Kısmen onaylıyorum % 14.2, Hiç onaylamıyorum % 25.7.
Türkiye'nin Ortadoğu ve Balkanlar'da lider ülke konumuna gelmesinin halkı motive ettiği de anlaşılıyor. Hükümetin "Osmanlılık" gibi bir düşüncesi bulunmasa dahi, vatandaş, bunun özlemini duyuyor.
Gene Andy-Ar'dan bazı soru ve cevapları verelim:
* Osmanlı'dan kalan miras nedeniyle Türkiye'nin bölgenin doğal lideri olduğuna inanıyor musunuz? Evet % 62.5.
Halkın % 51.3'ü, AK Parti hükümetinin İsrail politikasını desteklerken, % 31.5'i "aşırı sert ve riskli" buluyor. "Artan terör olaylarında, hangi devletlerin parmağını görüyorsunuz?" sorusuna karşılık ise şu ülkelerin isimleri sıralanıyor: İsrail % 92.4 ile birinci; onu % 88.2'yle Suriye, % 86.9'le Irak, % 85'le Ermenistan, % 71'le Rusya takip ediyor.
Türkiye'nin uluslararası camiada ağırlığının artması da, muhakkak AK Parti'nin oylarını olumlu etkiliyor. "Bugün seçim olsa" AK Parti % 54.8 ile birinci. Onu, % 21.2 ile CHP, % 13.9'la MHP, % 6.8'le BDP izliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA