Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Hanımlar ve ev işi

Hanımlar !!! Unutmayın... Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.
Bir ev, mobilyaların üzerine 'seni seviyorum' yazabildiğinde gerçek bir ev olur .
Belki bu cümleleri mübalağalı buldunuz. Tabii ki eşinizin "seni seviyorum" yazması için kağıt kalemi kullanmasını tercih edersiniz. Şöyle yıllarca saklayabileceğiniz anlamlı bir mektup sizi ziyadesiyle memnun eder. Sakın e-mail demeyin. Hatıralar için el yazısından daha güzeli yok. E-mailler, sanal alemin bir parçası. Bugün var yarın yok gibi geliyor.
Lâf döndü dolandı nerelere uzandı. Konuyu dallanıp budaklandırmadan esasa dönelim. Özellikle titiz hanımlar aşağıdaki satırlara göz atsın.
Hamarat bir kadının yakınmaları ve tavsiyeleri:
"Yıllardır her hafta sonu, 'aman biri çıkıp geliverirse' diye, en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum. En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar!
Bunu hâlâ keşfedemediyseniz, lütfen bana kulak verin. Hayat kısa, tadını çıkarın! Temizlik yapmak yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi? Kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa. "İstemek" ve "ihtiyaç duymak" arasındaki farkı keşfetmek. Temizlik yapın, ama bilin ki çok zamanımız yok. İçilecek bir kahve, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlemek istediğiniz bir müzik, okunacak bir kitap, hatta arkadaşlarla buluşup dedikodu yapmak. Tercihinizi kullanın; kararı siz verin.
Bilin ki dünya, gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgârla, karla, sizi ıslatacak yağmurla... Bir daha yaşanmayacak günler, elinizden kayıp gitmesin.
Temizlik yapın, ama bir gün bu dünyadan gittiğinizde, eşyalar tozlanmaya devam edecek. Unutmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA