Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İki cevap

1) Sağ olsun, Twitter dostlarım anında hakkımda yazılanların haberini bana veriyor. Biri Mustafa Mutlu'nun Vatan'daki makalesi. Oda-tv davasından, gelecek celse tahliye çıkabileceğini, yarı temenni, yarı yorum olarak seslendirdim. Hiçbir şekilde "duyum" demedim. Mutlu, tutmuş, 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ile görüşmüş; benim yanıldığımı mı ispat etmeye, yoksa tahliyeleri mi engellemeye çalışıyor anlamadım. Tahliye düşünüyor olsa dahi, hakim, Mutlu'nun bu girişiminden sonra spekülasyonlardan çekinebilir. Oysa tekrar edeyim, "Tahliye verir" demedim; "mantıken vermesi gerekir, verebilir" dedim. Bu sadece benim kanaatim.
2) Bir başka bilgi, CNN Türk'te Medya Mahallesi'ni yapan Ayşenur'a ait. Ayşenur, kapı aralığındaki, ayaküstü, üç beş cümlelik konuşmamızı, bir dergiye anlatmış. Ben ona "Çok muhalifsin" deyince, o da "hep muvafık olmaktan iyi" cevabını vermiş. Madem, lâf açıldı, neyi kast ettiğime dair bir açıklama getireyim: Kast ettiğim, "muhalefet"ten ziyade, arkadaşımızın, "takıntılı" durumuydu. Ciddi bilgiye dayanan muhalefet faydalı da, takıntı, muhalefetin aksine, sadece gerçeği karartmaya yarıyor. Buna, tıbbi olarak, "selective perception" da denilebilir. Genelde Medya Mahallesi'nde "Körlerle sağırlar birbirini ağırlıyor." Farklı bir düşünce sahibi konuk geldiğinde, (Ali Bayramoğlu; Mehmet Altan, Mehmet Metiner örneklerinde gördüğümüz gibi) Ayşenur, muhatabının ağzına sözünü tıkıyor, münakaşa ediyor, onunla tartışıyor. Kırılma sevgili arkadaşım ama eğlenmek için Medya Mahallesi'ni, bir şeyler öğrenmek amacıyla da, diğer kanalların basınla ilgili programlarını seyrediyorum.
(Twitter adresim: @notredamedesion)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA