Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Spekülasyonlar

Herkes, birtakım spekülasyonları doğru gibi kabul edip, yorum yapıyor. Bunlardan biri "Cemaat-iktidar kavgası." Diğeri, barış sürecini onaylamayan Emniyet-Yargı blokunun iktidarı kendi çizgisine çekme çabası. Gülen ve onun çevresindekiler, tıpkı AK Parti gibi dindarların önü açılsın, dindarlar iyi bir eğitim görsünler, inançları dolayısıyla ikinci sınıf adam muamelesine maruz kalmasınlar, Ergenekon yapısı çöksün, yargıdaki vesayet sona ersin, PKK terörü bitirilsin düşünce ve arzusunu taşıyor. Böyle temel bir mutabakat nasıl sarsılır? Bu lâfı yayanlar, evvelce de Ergenekon operasyonunun arkasında ve ortaya çıkan belgelerde sürekli Cemaat'in parmağını gösterenlerdir.
Emniyet ve Yargı ise, sadece, MİT elemanlarının bombalı eylemlere katılması, silâh kuryeliği yapması, KCK üst yönetiminde görev alması karşısında, bu işbirliğinin ve gerçekleşen eylemlerin MİT'e bilgisinin verilip verilmediğini, yasal dayanağının olup olmadığını araştırıyor. Yani görevlerini yapıyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA