Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Batı Çalışma Grubu

Batı Çalışma Grubu (BÇG), Donanma Komutanlığı bünyesinde kurulmuştu. Fikir babasının Genelkurmay Harekât Dairesi Başkanı Korgeneral Çetin Doğan olduğu belirtiliyor. BÇG'nin amacı, toplumun önde gelen kesimlerini fişleyip, iç tehdide karşı tedbir almaktı. Belgeyi, Kadir Sarumsak isimli bir onbaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın bilgisayarından elde etmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, her alt birimden, kendi bölgesindeki dernek, vakıf, meslek kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları, konfederasyonlar, üniversiteler, yurtlar, vali, kaymakam, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi partiler, partilerin il ve ilçe teşkilâtı yönetim kurulu, yerel ya da ulusal tv, radyo, gazete vs. hakkında bilgi toplamasını, siyasi eğilimlerini tesbit etmesini talep ediyordu.
Böyle bir fişleme suçtu; cezalandırılmalıydı ama cezayı, belgeyi sızdıran Sarumsak çekti; casusluktan yargılandı. Emniyet İstihbarat Daire Başkan vekili Bülent Orakoğlu da, "azmettirici" sıfatıyla askeri mahkemede hesap verdi. Şimdi sıra, yetkilerini aşarak, toplumu fişleyenlerin yargılanmasına geldi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA