Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

27 Nisan e-muhtırası

Nedense AK Parti, 27 Nisan e-muhtırasının yargı önüne çıkması konusunda biraz çekingen davranıyor.
Meclis Araştırma Komisyonu, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ı gündemine alırken, "Vakit yok" gerekçesiyle 27 Nisan'ı saf dışı bıraktı.
Tayyip Erdoğan, Yaşar Büyükanıt'la Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeyi "Mezara kadar saklanacak bir sır" olarak nitelendirmişti.
27 Nisan e-muhtırasının Meclis araştırmasının dışında bırakılmasının sebebi, bu buluşma olabilir mi? Devlete ilişkin meselelerde zaten kişisel sırdan söz edilemez. Bu sırlar mezara götürülmez; mutlaka devletin resmi kayıtlarında yer alır. Bir yandan Meclis Araştırma Komisyonu'nun 27 Nisan'ı araştırma kapsamı dışında bırakması, öte yandan Dolmabahçe'deki konuşmaların üzerindeki esrar perdesinin sürmesi, rahatsız edici bir durum.
Üstelik, 2008'de Genelkurmay Başkanı olan İlker Başbuğ, faaliyete geçmeyen internet siteleri sebebiyle yargılanırken, 2006-2008 döneminde yoğun faaliyet içinde bulanan kara propaganda sitelerinden dolayı Yaşar Büyükanıt'tan hesap sorulmaması adalete aykırı bir durum.
Yanlış anlaşılmasın, herkes yargılansın gayretinde değilim. Sadece adaletin gereğine işaret ediyorum.
Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı döneminde, önemli gelişmelere şahit olmuştuk. Büyükanıt, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasına karşı verdiği mücadeleyle temayüz etti. Sık sık, laik cumhuriyet vurgusu yaptı. 27 Nisan e-muhtırası, cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 rakamında ısrar, üniversitede başörtüsü serbest olsun kararı Meclis'ten çıktıktan sonra Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti aleyhine kapatma davası açması, hep Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı sırasında yaşanan olumsuz hadiselerdir.
Tabii ki, her olayda onun parmağını aramak yanlış fakat, askeri vesayet havasının kuvvetle esmesinde Yaşar Büyükanıt'ın rolü unutulamaz. Kaldı ki, Genelkurmay'a ait kara propaganda siteleri, o dönemde hızlı bir faaliyet içindeydi ve AK Parti aleyhine çok sayıda yıpratıcı haber -muhtemelen Büyükanıt'ın onayıyla- bu sitelerde yer alıyordu.
27 Nisan yargıya intikal eder ya da etmez ama mutlaka TBMM Araştırma Komisyonu o günlere de eğilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA