Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Açıklamalar

1) Tuncay Özkan'ın kız kardeşi Nuran Özkan'dan bir açıklama aldım: Jandarma Genel Komutanlığı'nda, Tuncay Özkan'a ait 16 Aralık 2003 tarihli bir kaydın bulunmadığını belirtiyor. "16 Aralık görüşmesi" diye yayınlanan sözlerin, Tuncay Özkan'ın yazılarından ya da mülâkatlarından derlendiğini ileri sürüyor.
2) 51 nolu DVD'den bahseden yazımda, bu DVD içinde Balyoz belgesinin de bulunduğunu belirtmiştim. Sanık Tümgeneral Ahmet Yavuz'un oğlu ve avukatı Mehmet Selim Yavuz'dan açıklama geldi: "Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın gerçekten Balyoz diye bir harekât planı var. Ama bunun Balyoz davasıyla bir ilgisi yok. O plan, halen TSK'nın kayıtlarında olan resmi bir plan. İçeriği çok gizli olduğu için neden bahsettiğini bilmiyorum."
51 nolu DVD'nin içinde bazı askerler ve yargı mensuplarıyla ilgili fişlemeler ve özel hayat notları çıkmıştı. Bir de, "Acar 1998, Alev 2002, Altay 2001, Atak 2002, Balyoz 2002, Barbaros 2001, Yarasa 2004, Yılmaz 2002, Yıldırım 2001" gibi isimler taşıyan harekât planları. Avukat Selim Yavuz, adı geçen Balyoz Harekât Planı'nın, Balyoz davasıyla ilgisi olmadığını belirtiyor. Buna mukabil, Adli Emanet'te hasar gördüğü için delil niteliğini kaybeden 51 nolu DVD'nin aslının Genelkurmay'dan mahkemeye gönderilmesi, Balyoz olmasa bile, Ergenekon davası açısından önemini koruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA