Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çubuklu, Büyükanıt'ı işaret etti

Genelkurmay Başkanlığı eski Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önemli açıklamalar yaptı: "2009 tarihli internet andıcı ile, illegal olduğu iddia edilen sitelere 'hukuki koruma sağlandığını' söylüyorsunuz. Şayet bu sitelerde bir suç işlenmişse, işleyenler hakkında suçun şahsiliği ilkesi de dikkate alınarak, gerekli yasal işlem yapılmalıdır. Geçmişte işlendiği iddia edilen bir suç nedeniyle, sitelerden bile haberi olmayan görevlilerin, sırf 2009 tarihinde 4 yeni site kurulmasına ilişkin bir yazıya paraf atmaları sebebiyle suçlanmaları mümkün müdür?"
Çubuklu, suç unsuru barındıran eski sitelerden sorumlu olması beklenen kişiler yargılanmazken, bu sitelerden haberdar bile olmayan askerlere dava açılmasını sorguluyor, Yaşar Büyükanıt ile Hilmi Özkök'ün ismini veriyor: "1 Nisan 2006'da irtica.org sitesi kuruldu. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'tü" diyor.
İrtica.org sitesinde yer alan "Apronda namaz şov" başlıklı haberin AK Parti'yi kapatma davasında kullanıldığını biliyoruz. (İddia edilenin aksine, kara propaganda sitelerinden başka hiçbir haber, kapatma davasının delilleri arasında yer almamaktadır.) Apronda şov haberinin, irtica.org sitesine girdiği tarih 23 Ekim 2007. Hem o tarih, hem de AK Parti hakkında kapatma davasının açılıp, Anayasa Mahkemesi'nin hüküm verdiği 2007-2008 dönemi Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na denk düşmekte. İşte bu yüzden Hıfzı Çubuklu soruyor: "O tarihteki görevliler hakkında hiçbir işlem yapılmazken, bu olaydan haberi olmayan kişilere dava açılması adalet düşüncesiyle bağdaşır mı?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA