Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Oda TV ve TÜBİTAK raporu

Oda TV sanıklarından Müyesser Yıldız nihayet tahliye oldu. Eskiden uzun süre birlikte çalıştığımız için, cezaevinden çıkmasına çok sevindim.
Ama onun aklı, geride bıraktığı arkadaşlarında kaldı. CNN Türk'te karşılaştık. Bana durumunu özetledi. O da, diğer sanıklar gibi, virüsten söz ediyor.
Bunu kanıtlayacak hem bazı tarih tutarsızlıkları mevcut, hem de ODTÜ'nün bir raporu. Ama mahkeme, TÜBİTAK'tan gelecek değerlendirmeyi bekliyor. TÜBİTAK neden bu kadar yavaş çalışıyor?
Bir önceki duruşmada raporu beklemek için dava 3 ay sonraya ertelenmişti. Müyesser Yıldız'ın tahliye olduğu duruşmada, yeniden 3 ay sonraya atılmış. Müyesser'in bir tahmini var. Diyor ki:
"Muhtemelen TÜBİTAK, belgelerin virüsle bilgisayarlara yerleştirildiği kararını verecek.
O takdirde Balyoz davası da bundan etkilenir. Çünkü orada da dijital belgeler tartışılıyor. Bizi, Balyoz sonuçlanana kadar rehin tutuyorlar.
"
Böyle bir yoruma katılmasam da, paylaşmayı uygun buldum. Zira TÜBİTAK raporunun bu kadar gecikmesi benim de zihnimi kurcalıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA