Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplar

Altan ailesinin 3'üncü kuşağından Ömer Altan, "İşaret Fişeği" (Hemen Kitap) isimli ilk kitabını yayınladı ve babası Mehmet Altan'a ithaf etti. Ömer Altan, roman dünyasında ağırlığı olan bazı yazar ve şairlerin hayatını, kendi duygu terazisinden süzerek anlatıyor. Her bir yaşantıyı hikâyeleştirmiş. Hüznüyle, hayaliyle, coşkusuyla, düş kırıklarıyla... her birinden dersler çıkarıyor.
Mustafa Çalışan, Bediüzzaman'ın hayat ve mefkûresini Diya Yayınlarından çıkan kitabında anlatıyor. Bediüzzaman hakkında yazılmadık ne kaldı demeyin. Tek bir kitapla bir ufuk turu yapma fırsatını elde ediyorsunuz. Bediüzzaman'dan hikmetli sözleri de bu kitapta buldum: "Güzel bakan güzel görür. Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır."; "Edep bir tac imiş nuru hüdadan; giy o tacı emin ol her belâdan."; "Biz Muhammet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur."; "Dost istersen Allah yeter... Yaren istersen Kur'an yeter... Mal istersen kanaat yeter... Düşman istersen nefis yeter... Nasihat istersen ölüm yeter."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA