Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yasa teklifi

AK Parti milletvekili Oktay Saral, RTÜK Yasası'nın yayın ilkelerine şu metnin eklenmesini istiyor: "Tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan farklı gösteren nitelikte olamaz."
Zaten mevcut yayın ilkeleri esnek; keyfi bir biçimde uygulanması kolay. Birkaçını sıralayalım: Kişileri fal veya batıl inançlar yoluyla istismar edemez. Dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilmez. Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlâka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz. Alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı madde kullanımını ve kumar oynamayı özendirici biçimde olamaz. Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz. Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez vs...
Kafalar "Nasıl yasak koyarım"dan ziyade "Nasıl daha geniş özgürlükler tanırım" diye çalışsa, AK Parti eleştiri yerine sempati toplayacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA