Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Cemevi

Hüseyin Aygün, "TBMM'de cemevi olmaz" şeklindeki Meclis Başkanlığı kararını İdare Mahkemesi'ne götürdü. TBMM Başkanlığı, Diyanet'in görüşüne dayanarak, cemevi talebinin neden reddedildiğini açıklayan bir metni mahkemeye yolladı. Orada, Hıristiyanlıktaki Katolik ve Protestanlar gibi Aleviliğin de İslâm'ın farklı bir yorumu olduğu söyleniyor. "İslâm'da ayrı bir ibadethane olamaz" deniliyor. Nevşehir'deki Hacı Bektaşı Veli'nin külliyesinde bile ibadethane olarak bir caminin bulunduğu hatırlatılıyor.
Oysa: Katoliklerin ve Protestanların ayrı Kiliseleri var. Yani farklı ibadethaneleri. n Sünni görüşü temsil eden Diyanet İşleri'ne başvurarak gerekçe üretilmez. Üretilirse, "bozacının şahidi şıracı" denilir. Hacı Bektaşı Veli külliyesi 16. yüzyılda kurulduysa, cami daha sonra, 19. yüzyılda inşa edildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA