Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ergenekon

1'inci, 2'nci ve 3'üncü Ergenekon davaları tek bir davada toplandı. Ayrıca, farklı mahkemelerde ve mekânlarda açılmış daha dar kapsamlı davalarla da ana Ergenekon davaları birleştirildi. Böylece 21 farklı iddianame tek dosya haline geldi. Şener Eruygur'un Cumhuriyet Çalışma Grubu, onunla irtibata geçen öğretim üyeleri, gazeteciler, AK Parti'yi çökertme senaryoları, kara propaganda, suikast planları... Ergenekon davası hepsini kapsıyor.
Birleştirilen davaların başlıkları şöyle:
Danıştay; Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması; Vatansever Kuvvetler Güç Birliği; Alparslan Aslan'a Glock marka tabancanın temin edilmesi; Savcı Zekeriya Öz'ün tehdit edilmesi; Patrik Bartholomeos'a yönelik suikasta kalkışan İsmet Rençber; evinde Kalaşnikof tüfek, şarjör, fişek, el bombası ve aydınlatma roketi ele geçirilen Ulaş Özel davası; Mason Locası liderlerinden Kaya Paşakay'a suikast için Hacı Ali Hamurcu'yu azmettirmekle suçlanan Yusuf Erikel; Sivas Ermeni Cemaati lideri Minas Durmazgüler suikast planı; planı hazırlayan İbrahim Şahin ve Garip İrfan Torun'un yargılandığı dava; İrtica ile Mücadele Eylem Planı; İnternet Andıcı; tetikçi Hüseyin Keskin davası; Aydınlık dergisi genel yayın yönetmeni Serhan Bolluk davası; Ergenekon kitaplarının yazarı Zihni Çakır'ın suç duyurusu üzerine tutuklanan Taner Ünal ve Ahmet Cinali; Alparslan Aslan'a silah temin ettiği ileri sürülen Aykut Metin Şükre; Hataylı işadamı Vahit Özkaya; silâh satıcısı hamal Mahmut Güzel davaları.
Görüldüğü gibi, "Aralarında hiç ilişki yok" diyemeyeceğimiz eylemler söz konusu. Danıştay saldırısının "laik cumhuriyet tehdit altında" iddiasını desteklemek için gerçekleştirildiği kabul edilirse, o irtibat kolayca kurulabiliyor. Gayrimüslimlere yönelik bazı suikast planları mevcut. Amacın, "dinci" hükümetin gayrimüslim suikastlarına göz yumduğu havasını yaratmak olduğu söylenebilir. Başka mahkemelerde görülen Kafes Eylem Planı, Zirve Yayınevi Katliamı bu kanaati destekliyor. İrtica ile Mücadele Eylem Planı, İnternet Andıcı gibi faaliyetler ise, kara propaganda hazırlıkları.
Bakalım savcı Esas Hakkındaki Mütalâasında ilişkileri nasıl kuracak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA