Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Cumhuriyet'in kaderi

Twitter çok tehlikeli bir vasıta. Birçok kişinin başını yaktı. Birbirlerine hakaret davası açanlar mı istersiniz, işine son verilenler mi! Ergun Babahan da bir Twitter mesajı yüzünden Star'dan ayrılmak zorunda kalmıştı. Fazıl Say, 10 ay ceza aldı. Son olarak Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Sönmez, gazetesinden uzaklaştırıldı. Twitter'da şunları yazmıştı Sönmez:
"Bir gazete haberciye ayıracağı bütçeyi hiçbir şey yapmayan danışmana, yöneticiye, ruhsuz yazar ve editörlere harcarsa tabii ki nal toplar... Her Allah'ın günü eşitlikten, demokrasiden söz eden bir gazetenin kendi pratiği nasıl bu kadar adaletsiz ve oligarşik olabiliyor biri izah etsin... Bir yazardan çok bir okuyucu olarak Cumhuriyet'in halleri kanıma çok dokunuyor. En kötüsü bir sorun yokmuş gibi davranılması, kanıksanması... Haberciliği dert etmezsen, 50 binlik tiraja çakılır kalırsın. Arkadan dar imkânlarla çıkan gazeteler de koca Cumhuriyet'e nal toplatır... Utku'nun Esad röportajından sonra ortalığı sallayacak gazetecilik yapamadık. Bunu gazeteyi yöneten vakıf üyeleri ve yazıişleri dert ediyor mu?"
Cumhuriyet gazetesi, Twitter üzerindeki eleştirileri gazetenin kurumsal niteliğini zedeler mahiyette buldu ve Mustafa Sönmez'le yollarını ayırdı.
Gazete yönetiminden, kendisini ulu orta eleştiren bir yazara tahammül göstermesi beklenemez ama Mustafa Sönmez'in yazdıkları da, gerçeği yansıtıyor. Cumhuriyet tarihinin yaşıyla eşit olan bir gazeteye, Sözcü, 280 bin tirajıyla nal toplattırıyor. Yeni yayın hayatına giren Yurt gazetesi ya da Aydınlık gazetesinin de tirajı Cumhuriyet'i geçti ya da geçmek üzere.
Muhalefet tiraj kazandırır ama, Cumhuriyet'in kaderi biraz CHP'ninkini andırıyor. Onlara muhalefet de yaramadı. Dolayısıyla, Sönmez'in sözleri doğru fakat her doğrunun her zaman söylenmeyeceği de bilinmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA