Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Milli Merkez Kurultayı

Tayyip Erdoğan hem Kızılcahamam'da İl ve İlçe Başkanlarıyla yaptığı toplantıda, hem de grup konuşmasında, İşçi Partisi'nin önderliğinde barış sürecine karşı örgütlenenlerden söz etti:
"CHP, MHP, Türkiye Komünist Partisi, emekli siyasetçiler, milletin defterini dürdüğü siyasetçiler, sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, İşçi Partisi'nin önderliğinde yeniden kucaklaştılar... CHP'si, MHP'si, İşçi Partisi, Komünist Partisi, emekli siyasetçisi terör bitmesin diye çırpınıyor. Tezgâh altüst oluyor; ekmek teknelerini kaybediyorlar. Ellerinde milleti korkutacak, sindirecek, hizaya getirecek, siyaseti dizayn edecek malzeme kalmıyor." (29.04.2013/ Kızılcahamam)
"CHP, MHP, TKP, emekli siyasetçiler İşçi Partisi'nin kucağında zırıl zırıl ağlıyorlar. Çünkü terör son sığınaklarıydı. Onu kaybediyorlar dertleri bu." (30.04.2013/ AK Parti Grubu)
Erdoğan, bu sözleriyle, 23 Nisan'da Ankara'da toplanan Milli Merkez Kurultayı'nı hedef alıyordu. Başkanlığa Hüsamettin Cindoruk'un getirildiği Kurultay'ın zaman içinde ulusalcı merkez bir partiye dönüşeceği iddiaları mevcut. Yürütme Kurulu'na seçilenler karma bir yapıyı yansıtıyor. Listede, Necla Arat, Ali Topuz, Kemal Anadol, Şahin Mengü gibi eski CHP milletvekillerinin yanı sıra, halen milletvekilliğini sürdüren İsa Gök'ün de ismine rastladım. Diğerleri: Yekta Güngör Özden (eski Anayasa Mahkemesi Başkanı), Kemal Alemdaroğlu (eski (İstanbul Üniversitesi rektörü ve Ergenekon sanığı), Zekeriya Beyaz, Ufuk Söylemez, Ataol Behramoğlu, Arslan Bulut (Yeniçağ) ve tabii İşçi Partisi yönetiminden bazı kişiler: Fert İlsever (Genel Başkan yardımcısı), Çağdaş Cengiz (Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı)
İsimlerden, Kurultay'ın havası ve eğer kurulursa partinin yapısı anlaşılıyor. Hüsamettin Cindoruk, 28 Şubat sürecinde şemsiye amblemli partisiyle, DYP'den kopmaları hızlandıran bir fonksiyon ifa etmişti. Acaba CHP'nin ulusalcılığını yetersiz gören bir ekip, şimdi de bu partiden kopacak milletvekilleri için yeni bir şemsiye mi oluşturuyor?

***

"Mustafa Kemal'in askerleri"
Milli Merkez Kurultayı'na Silivri'den gelen mesajlar okundu.
"Milli Merkez Kurultayı'nı Silivri Kal'alarından selâmlıyoruz" (Doğu Perinçek)
"Milli Merkez Kurultayı'nın başkan ve üyelerine..." (Yurtsever esirevinden Hasan Atilla Uğur)
"Birleşe birleşe kazanacağız. Yeniden Ergenekon'dan çıkacağız. Mustafa Kemal'in askerlerini selâmlıyorum." (Silivri esirevinden Hasan Ataman Yıldırım)
Zaten Kurultay'ın ana damarını İşçi Partisi (İP) ve Türkiye Gençlik Birliği "Mustafa Kemal'in askerleri!" oluşturuyordu... Konuşmalarında Ergenekoncuları bağrına basanlar çıktı. Hasan Basri Özbay (İP Başkanvekili), "Merhaba Atatürkçüler, Devrimciler merhaba, Ergenekoncular merhaba! Hepimiz Ergenekoncuyuz! İnadına Ergenekoncuyuz" diye konuşup, salondakilere "Ergenekoncu muyuz?" diye sorunca, "Evet" sesleri yükseldi. Bunun üzerine Özbey, "Helâl olsun Atatürk Devrimcileri" diye bağırdı.
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz! Ebedi başkanımız o" dedi. Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, sözlerine "Direncimin gerçek kaynağı Mustafa Kemal'in askerleri merhaba" diye başladı.
Bir zamanlar, Deniz Gezmiş ve onları destekleyenler eliyle, Atatürkçülük, İkinci Kurtuluş Savaşı'na, "Milli Demokratik Devrim" çatısı altında yapılacak ve sözde sosyalizmin önünü açacak bir askeri darbeye dönüştürülmüştü. Daha sonra, her darbede Atatürk'ün adı kullanıldı. 28 Şubat'ta da, Atatürkçülüğün arkasına sığınılarak, üniversitede okuyan başörtülü kızlara saldırıldı. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine karşı düzenlenen cumhuriyet mitinglerine ya da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin toplantılarına katılanlar, kimi bilinçli, kimi bilinçsiz darbe işbirlikçiliği yaptı.
Milli Merkez Kurultayı'ndan yeni bir parti çıkarsa, bir tavsiyem olacak: Partinin adı "Ergenekon", amblemi "Silivri Cezaevi" olsun. Seçim şarkılarında mutlaka "Mustafa Kemal'in askerleri" nakaratı tekrarlansın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA