Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

TSK'da durum

TSK'da çalışan sivil memurların sayısı 50 bini buluyor: Mühendis, aşçı, avukat, şoför, marangoz, elektrik teknisyeni, maliyeci vs... TSK'daki sivil memurların hiçbir sosyal hakkı yok. Ankara'da bulunan misafirhane haricinde, orduevlerine, sosyal tesislere ve kamplara giremiyorlar. Lojman konusunda ise, onlara çok düşük bir kontenjan tanınıyor. Askeri personelin maddi durumunda sürekli iyileştirme yapılırken, sivil personel hep göz ardı ediliyor.
Bedelli için kanun çıktığında çok az müracaat oldu. Çünkü hem ödenecek para yüksek tutuldu, hem de yaş. Bedellide yaşın düşürülmesini isteyenlere kulak vermek lâzım. Çoğu, bedelli olacakları düşüncesiyle, askere gitmediler, şimdi bakaya kalmış durumdalar.
Astsubay intiharları, son 3 yılda 47 rakamına ulaştı. Son bir iki haftada 4 astsubay intihar etti. Bunun sebepleri ciddi bir şekilde araştırılıyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA