Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dar bölge

AK Parti, en fazla 5 milletvekili çıkartan daraltılmış bölge uygulamasına geçmek istiyor. Keşke, 2 turlu dar bölge sistemi uygulansa ve her bölgeden tek bir milletvekili çıksa. O takdirde, halk, milletvekili adaylarını daha yakından tanıyabilir. Partiler de, adayları tercih ederken, o bölgenin sevilen isimlerini seçmeye gayret eder. Daraltılmış bölge yerine dar bölge olmalı.
Meselâ Fransa'da, bir partinin ikinci tura katılması için, o bölgedeki kayıtlı seçmen sayısının % 12.5'ini alması gerekiyor; bölgesel barajlar mevcut. Fakat çok sayıda bölge olduğu için, temsil zedelenmiyor. Bölge barajı da, istikrarı sağlıyor. Ayrıca, ikinci tura geçerken, partilerarası ittifaklar yapılıyor. Barajı aşamayan bir siyasi parti, kendisine yakın bulduğu diğer siyasi partinin adayını destekliyor. Bunun da, yönetimde uzlaşmacı bir rolü oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA