Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çelebi ve bedel

Teğmen Mehmet Ali Çelebi, cezaevine girmek üzere teslim olurken, "Ödediğimiz bedeller halkımız için uyanış vesilesi olacak" açıklamasını yaptı. Sanki ortada işlenen hiçbir suç yok.
Hatırlatalım: Neriman ve Kemal Aydın ile Durmuş Ali Özoğlu adlı kişiler Harp Okulu'ndan öğrencileri devşirip, kendi ideolojilerine kazandırmakla suçlanıyordu. Bu talebelerden biri Mehmet Ali Çelebi'ydi. Peki Neriman Aydın kim? 2004 yılında Şener Eruygur'a yazdığı 2 mektuptan söz edelim. Birinde, "Türk milletine gizli öncülüğünüz, bunların defterini dürmeye yetecektir." Diğerinde, "Bu kez yapacağınız ihtilalin tam bağımsızlık ve ulus/devlet varlığından yana olmasını, vatan ve devlet hainlerinin ise kafalarını almasını dileriz."
Çelebi, ödenen bedellerden söz ediyor. Ama Neriman Aydın'ın yazdığı mektuptan anlaşılacağı üzere, Şener Eruygur'un ihtilali gerçekleşseydi, kafası kopan pek çok insan ağır bedeller ödemiş olacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA