Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bugün Mısır, yarın Türkiye!!!

Erdoğan, Bursa'da "Bugün Mısır, yarın belki Türkiye" dedi. Bence çok yanlış bir tespit. Türkiye, aynı badirelerden geçti; ama zaman içinde demokratik bilinç güçlendi. Ayrıca darbe teşebbüsüne karışan çok sayıda asker de yargılandı. Bu yüzden, AK Parti'yi Müslüman Kardeşler'le, Türkiye'yi de Mısır'la kıyaslamak mümkün değil. Lâkin sanırım iktidar çevrelerinde böyle bir duygu gelişti. Muhtemelen Mursi'yi bu kadar sahiplenmenin temelinde bu özdeşlik hissi yatıyor.

***

İnşallah Mısır, Suriye benzeri bir iç savaşın girdabına düşmez.
Türkiye'de, laik cumhuriyetçi sivil toplum kuruluşları keşke darbeye karşı tepkilerini sergileyecek gösteriler düzenleseler; bu işi sadece Müslüman Kardeşler'e ideolojik yakınlık besleyenlere bırakmasalar. Ama işte "keşke"ler ortada kalıyor ve ideolojik kamplaşma ilkelerin önüne geçiyor.
Türkiye'nin sesi diğer ülkelerle kıyaslandığında yüksek perdeden çıkıyor. Bir siyasi parti, bir sivil toplum kuruluşu, bir futbol kulübü mevcut Mısır hükümetini gayrimeşru gördüğünü deklare edebilir. Ama Başbakan, bütün Türkiye'yi temsil ettiğine göre daha temkinli davranamaz mıydı? Suriye gibi, Mısır'da da taraf haline gelmek doğru mu? Bu ağır tepkinin sebebi, Müslüman Kardeşler'e ideolojik yakınlık ve "Bugün Mısır, yarın belki Türkiye" düşüncesi olabilir mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA