Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

ODTÜ'lü gençler

Şirin Payzın (CNN Türk), ODTÜ'lü birkaç talebeyi programına çıkardı. Gençler, ODTÜ felsefesinden, ODTÜ'lünün bilime olan tutkusundan söz ediyordu. Ama söyledikleri özgürlükçü ve hoşgörülü bir çerçeveyle hiç bağdaşmıyordu.
1) "Cemaatçi talebelere" karşıydılar. Çünkü Cemaatçilik, onlara göre, bilime tersti. Gülen Cemaati'nin açtığı yüzlerce okulda müspet ilimler okutulmuyor mu? Buralarda yetişen gençler, en yüksek dereceleri tutturup, iyi üniversitelere yerleşmiyor mu?
Önyargılar, bilim tutkusuyla bağdaşmaz. Çünkü gerçeği görmenizi engeller.
2) Gençler, o yolun, üniversitenin felsefesine sekte vurmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığını ileri sürüyordu. Halbuki 1990'da, SHP'li Murat Karayalçın Büyükşehir Belediye Başkanı'yken, bu yol Ankara Nazım Planı'nda yer aldı. ODTÜ yönetimi Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlarken de o yola yer verdi. Söz konusu İmar Planı'nın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ve Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanması bekleniyor. Bu yüzden henüz, ODTÜ'yü ilgilendiren bir yol inşaatı başlamış değil.
ODTÜ'nün bilime verdiği önemden söz eden sevgili gençler... Bilgiye, peşin hükümlerden arınıp, gerçeği öğrenerek ulaşabileceğinizi idrak etmeniz gerekiyor. Bilgi olmadan, bilim de olmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA