Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Üç yıl sonra İstanbul tanınmayacak hale gelecek!

Gayrimenkul ve perakende sektöründe neler olup bittiğini en iyi gözlemleyen isimlerden birisi sanırım Beymen'in patronu Cem Boyner. Ve bu isim '3 yıl sonra İstanbul tanınmayacak hale gelecek. İyi gayri menkullerin yüzde 20'si yabancıların eline geçecek" diyorsa, bu sözleri dikkate almak gerekir diye düşünüyorum.
Boyner Holding'in ve Beymen'in yüzde 50'sini ABD'li bir yatırım grubuna satan Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner'den İstanbul'da Cihangir, Tepebaşı, Pera ve Galata Kulesi'nin olduğu yerlerin yatırım fonlarının ilgi alanına girdiğini duyuyorum.
Dün küçük bir grup gazeteci, Nişantaşı Beymen'in girişinde yer alan Brasserie'de Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve Beymen Genel Müdürü Esel Çekin'le bir araya geldik.
Sohbette öne çıkanlar şöyle:
* Gayrimenkul kiralarında yabancılar Türkler'den çok daha yüksek kira vermeye başladı. Nişantaşı'nda mağaza kiraları uçtu.
* Son zamanlarda moda dünyasının önde gelen markalarının CEO'ları, üst düzey yöneticileri bizzat Türkiye'ye gelip, mağazaları yerinde inceliyor. Çünkü Türkiye'nin yıldızı parlıyor. Yabancı markalar da bir furya şeklinde kendi mağazalarını açıyor.
* Anadolu zenginliği hakkında henüz bir şey bilinmiyor. Eskiden Boyner Holding mağazalarının yüzde 40'ı, satışların da yüzde 60'ı İstanbul'da idi. Şimdi örneğin Kayseri, Eskişehir, Malatya, Konya ve Gaziantep patlıyor. Denge İstanbul aleyhine değişmeye başladı. Grubun bayilere satışıyüzde 40 arttı.
* Döviz kurlarının hareketlendiği ilk üç gün Beymen satışları yüzde 6 gibi düştü. Sonra eski haline döndü. Ama Ankara mağazası gelişmelerden daha çok etkilendi.
* Çok kıymetli bir gayri menkulun üzerinde yaşıyoruz. 1.5 yıl önce 'nereye gitsek, Avustralya'ya mı Rusya'ya mı' diyenlerin gündeminde Türkiye var şimdi. Çünkü bu ülkedeki insanların dizayn kabiliyeti çok yüksek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA