Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Yaşasın Garanti üst yönetiminde bir kadın gördüm!

Garanti Bankası'nın 2009 yılına ait yıllık raporunu alınca iki şey dikkatimi çekti. Birincisi yeşile, çevreye olan vurgu daha kapaktan başlamış, adeta 'su hayattır' dercesine raporun sayfalarına özel su fotoğrafları konmuş. İkincisi ki su kadar olmasa da bence çok önemli bir değişiklik gözümden kaçmadı.
Geçen yıl bu sütunlarda bir önceki yıla ait faaliyet raporuna bakarken gördüğüm üst yönetim fotoğrafının tamamen erkeklerden oluşmasını eleştirmiş, pek çok kredi ve projeyle kadına destek veren Garanti'nin yönetime kadını dahil etmemesini sevmediğimi söylemiştim.
Daha sonradan öğrendim ki yazdığım o yazı Garanti Bankası içinde özellikle kadınlar tarafından zincir maile dönüştürülmüş ve kadın çalışanlar tarafından büyük bir memnunlukla karşılanmış.
Bu yıl üst yönetim fotoğrafına yine o gözle baktım ve bir kadın görmenin mutluluğunu yaşadım. Tabii ki çok büyük bir değişiklik değil, neticede Garanti'nin üst yönetimi 17 kişiden oluşuyor. Ama geçen yıl içlerinde hiç kadın yoktu, bu yıl nasıl olmuşsa olmuş ki iyi olmuş, Ebru Dildar Edin proje ve satın alma finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak fotoğrafta yer almış.
Neyse bir kadın bir kadındır. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'i bu kararından dolayı takdir ettiğimi bu sütunlardan duyuruyorum. Umarım devamı da gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA