Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cumhurbaşkanı Gül'e ödül iş dünyasının da zaferi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in elinden "Yılın Siyasetçisi" ödülünü alması nedeniyle iki günlüğüne yolumuz Londra'ya düştü. Sadece biz gazetecilerin yolu değil tabi, başta Türk İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, konseyin yönetim kurulundan Şerif Egeli, Remzi Gür, Vodafone Türkiye Başkanı ve Konsey Başkan Yardımcısı Serpil Timuray ve bankacı Hüsnü Özyeğin gibi iş dünyasının önde gelen isimleri de Londra'da.
Birkaç gündür sözü ediliyor ama kısaca hatırlatmam gerekirse, bu yıl Gül'e layık görülen ödülün ismi Chatham House 2010 Ödülü. Geçen yıl bu ödülü Brezilya Başbakanı Lula almış.
Bugüne kadar bu ödülü almaya hak kazan siyasetçi sayısı ise sadece 6. Dolayısıyla son derece prestijli bir ödülden söz ediyoruz.
Chatham House'a Türkiye'deki birçok şirket üye. O nedenle de ödül gecesi satılan masalardan yaklaşık 10'u Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerce satın alınmış. Akbank, Vodafone, Arçelik ve Citibank. Ayrıca Türkiye adına masa alanlardan biri de Türk Azeri Topluluğu.
Türkiye'nin tezi çok kuvvetliydi!

15 Ekim'de yönetime gelen Suzan Sabancı Dinçer, bu önemli ödül gerekçesiyle konseyin önemli buluşmalarından birini Londra'ya taşımış.
Biz de önceki gün bir grup gazeteci, Dinçer ve konseyin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldik. İşte bu buluşmamızda öğrendik ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ismini Chatham House'a öneren isim Suzan Sabancı Dinçer.

Dinçer, Mütevelli Heyeti'nde

Dinçer, bir buçuk yıl önce düşünce kuruluşunun 16 kişilik mütevelli heyetine seçilmiş. "Heyettekiler isimler aday gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Gül en uygun isimdi. Türkiye'nin tezi çok güçlüydü.
Hem Cumhurbaşkanı'nın geçmişi ve yaptıkları, hem de Türkiye'nin durumu seçimde büyük etken oldu" diyor.
Londra'da Cumhurbaşkanı Gül'ün özellikle Ermenistan'la olan ilişkilerde gösterdiği çabanın çok takdir edildiği söyleniyor. Dinçer, "Ödül var, ödül var. Bu çok önemli bir ödül. Kraliyet sponsorluğunda veriliyor. Kuruluş uluslararası arenada çok önemli bir yere sahip, ekonomik ve siyasi alanda yaptığı bağımsız çalışmalar çok dikkate alınıyor" diye konuşuyor.

Üç aday sona kaldı
Dinçer'den öğreniyoruz ki bu ödül için çok aday önerilmiş ve sonunda üç aday kalmış.
Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Hırvatistan Cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Dinçer'e göre bu ödül İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinliğini de gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA