Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Türkiye en doğru kararım'

Londra'da bir araya geldiğimiz İngiltere'nin en önemli GSM şirketi Vodafone'un Başkanı Sir John Bond, Türkiye yatırımını ve Serpil Timuray'ın başında olduğu yeni yönetimi övgülere boğdu.
Vodafone Türkiye, Avrupa'da 5'inci büyük ülke ve de son yarı yılda gelirlerini yüzde 29.7 oranında yükselterek 1 milyar 363 milyon liradan 1 milyar 766 milyon liraya çıkardı ve rakamlar Türkiye'yi şirketin hizmete verdiği tüm ülkeler arasında en hızlı gelir artışı kaydeden ülke konumuna soktu.
Yani Vodafone'un Türkiye rakamları, İngiltere merkezli şirketin büyümesinde en önemli faktörlerden biri haline geldi.

Bir önceki yönetim hatam oldu

Hal böyle olunca Sir John Bond sohbetimizde oldukça sansürsüz, içinden geldiği gibi değerlendirmelerde bulundu.
Öyle ki, beş yıl önce Telsim'i satın almasının iyi bir karar olup olmadığını sorduğumuz Sir John Bond şöyle devam etti: "Dürüst konuşmam gerekiyorsa Telsim'i almak çok iyi bir karardı. Ama iyi bir yönetim koyamadık. O nedenle evet yönetimi bir hataydı. Saçlarım da bu yüzden beyazladı."
Sir John Bond bu cümleleri arka arkaya sıralarken, Danone Türkiye Genel Müdürlüğü koltuğunu 2008 sonunda bırakıp, Vodafone Türkiye'ye CEO olan Serpil Timuray ne diyeceğini bilemedi. Ama baktım Sir John Bond söylediklerinden pek emin ve pişmanlık da duymuyor. Timuray ve ekibinin Vodafone'u çok iyi yöneterek müthiş bir performans gösterdiğini söylüyor.
Bu arada Vodafone, yer aldığı ülkeler konusunda yeniden bir yapılanmaya da gitti ve artık Türkiye'yi Avrupa bölgesine dahil etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA