Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Beni uyutmayan tek şey kibir!

Muhtar Kent, Coca-Cola'daki işine dağıtım kamyonlarının üstünde ABD'de şehir şehir dolaşarak başlamıştı. Dolayısıyla ta o günlerden beri en çok önem verdiği konu tüketici:
'Bizi yargılıyorlar. Neyi isteyip, neyi istemediklerini net bir şekilde söylüyor, işimizin parçası oluyorlar. O nedenle geceleri beni uyutmayan tek şey kibirli olmak. Kibirli olamayız. Bu beni uykusuz bırakıyor. 1970'lerde tüketiciye dokunmak istenmezdi. Müthiş bir kibir vardı. Oysa bugün tüketicinin güvenini her gün tekrar tekrar kazanmamız lazım. Düşünün Facebook'taki sayfamız 25 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Alkolsüz içecek pazarı 650 milyar dolarlık bir pazar. Çok hızlı büyüyor. Öyle ki kozmetikten de, alkollü içecek pazarından da daha fazla büyüyor.'
Peki önümüzdeki yıllarda Kent neyin değişmeyeceğini bekliyor? Bu soruya 'Yüksek talep' diye cevap veriyor ve özellikle enerjiye olan talebin çok önemli olacağını söylüyor. O nedenle Coca-Cola'da karbon ekonomisinin, su gibi kaynakların daha az kullanılması gibi konuların öne çıktığını anlatıyor.
Doğrusu Muhtar Kent de artık sadece ciro ve kâr rakamlarından söz etmeyen, insana yapılan yatırımlarla övünen CEO'lar arasında. Haiti depreminden hemen sonra bölgeye gittiğini, oradaki halka gelir olsun diye iki ay içinde mangolu bir içecek çıkarttıklarını ve bölgedeki 25 bin mango üreten çiftçi ile anlaşma yaptıklarını anlatıyor. Kent, Japonya depreminin de hemen ertesi günü ülkeye gitmiş ve hatta 31 milyon dolarlık büyük bir yardım fonunun kurulmasına öncülük etmişti.

Türkiye hızlı büyüyen bir 'kaplan'

Muhtar Kent'e göre Türkiye çok hızlı gelişen gelişmekte olan kaplanlar içinde yer alıyor. Orta sınıfın artmasının, şehirlere göçün büyümeye büyük etki yaptığını söylüyor.

Türkiye insan kaynakları merkezi!

Coca-Cola 92 ülkeyi Türkiye'den yönetiyor. Muhtar Kent, 'Türkiye sadece gelişmekte olan pazar olarak önemli değil, aynı zamanda insan kaynakları açısından da bir merkez olarak görmemiz lazım' diyor. Geçen hafta ABD'nin önemli bir düşünce kuruluşundan ödül aldığı hatırlatılıp, ne hissettiği sorulduğunda ise Kent ilginç bir cevap veriyor:

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA