Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Banklarda uyuyan hasta yakınlarına konukevi yaptılar!

Hafta sonu işadamlarının hayırseverlik yarışı yaptığı bir kente, Malatya'ya gittim. İstanbul'da yaşayan ve yarattıkları istihdam, katma değer ve hatırı sayılır ihracatla önemli bir yerde duran Malatyalı işadamları doğdukları kenti unutmuyor.
Malatyalı İşadamları Derneği'ni (MİAD) kamuoyu özellikle Malatya'da kimsesiz bebek ve çocuklarının yaşayacağı 16 villanın yapımını üstlenerek Sevgi Evleri'ni hayata geçirmesiyle hatırlar.
O zaman bu projenin hayata geçmesi Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı bir yemekte bizzat villaların işadamlarına dağıtılmasıyla olmuştu.
Bu kez söz konusu olan önemli proje, İnönü Üniversitesi kampüsünde yer alan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen hasta yakınları için yapılması gereken bir konukeviydi.
Konukevinin yapılmasının hayati bir önemi vardı. Bunu en güzel İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve AK Parti'nin Malatya Milletvekili Öznur Çalık anlattı aslında.
Ne yazık ki değil Türkiye'nin dünyanın sözünü ettiği önemli karaciğer nakillerinin yapıldığı bir hastane olan Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören hastaların yakınları çimlerin üzerine serdikleri battaniyeler üzerinde bekliyorlardı düne kadar. Ne dinlenecek bir mekan, ne de uyuyacak bir tesis vardı. Yani insani anlamda çok önemli bir eksiklikti.
Malatya Belediyesi'nin kaba inşaatını tamamladığı 5 katlı 64 odalı ve 128 yatak kapasiteli konukevinin yapımı için Mİ- AD Başkanı Yunus Aktaş'ın girişimiyle yine bir araya geldi Malatyalı işadamları.
İşte hayırseverlik yarışı da bir kez daha kendini gösterdi. 3.3 milyon liraya mal olan konukevi için bir akşam düzenlendi ve yine bu akşama Başbakan Erdoğan da katıldı. Ama bu kez kendi yönetmedi ve tiyatro sanatçısı Kenan Işık'a verdi mikrofonu ve kimin kaç odanın yapımını üstlendiğini anons etmeye başladı.

Kim kaç odayı üstlendi?

Nuryıldız Tekstil'in sahibi Şahin Nalbant, 7 odayla ilk sırada yer aldı. Onu Polisan'ın sahibi Necmettin Bitlis 6 odayla takip etti. Perakendenin en başarılı markalarından biri olan LC Waikiki'nin kurucularından Vahap Küçük, ünlü perakendeci Abdullah Kiğılı, bir başka işadamı Ömer Çokyaşar 3'er odayı üstlendi. Ömer Özpehlivan, Hasan Yıldırım, Burhan Polat, Cengiz İktimur, Mustafa Akboğa, Turan Tuna, Ahmet Akbalık, 2'şer oda, Ahmet Demezoğlu, Ali Nahit Bozatlı, Bayram Şahin, Bülent Arıkan, Genç Miad, Hikmet Tanrıverdi, Hüseyin Oflaz, Hüseyin Türkan, İlhan Şahintürk, Naci Ekşi, Zeki Baykal, Mehmet Yılmaz, MİAD Kadın Kolları, LC Waikiki, Mustafa Paşahan, Nurettin Yaşar, Nüvit Karagözlü, Serdar Mutlu ve Yunus Akdaş 1'er odayla konukevinin tüm odalarının yapımını üstlenmiş oldular.
Hafta sonu başta Şahin Nalbant, Necmettin Bitlis ve Vahap Küçük olmak üzere ismini sıraladığım işadamlarının hemen hepsi Malatya'daydı ve hepsi de çok mutluydu. Malatya'dan Meclis'e giden milletvekillerinden Öznur Çalık, Veli Ağbaba ve bu kez İstanbul'dan Meclis'e giden Mevlüt Aslanoğlu da törene katılmayı ihmal etmedi tabii.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA