Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Güler Sabancı, Gülor'un yeni şarap serisi Silver ile ihracata hazırlanıyor!

Yolum Şarköy Mürefte'de bulunan Güler Sabancı ve dayısı Orhan Türker'in 1993 yılında kurduğu butik şarap üretim tesisi Gülor'a bugüne kadar defalarca düştü.
Daha düne kadar ne zaman Sabancı ile Gülor'u konuşsak hep, '"Bu benim hobim" dediğinden mikrofonu Orhan Türker'e tutmuştum. Oysa 17 yılın ardından Güler Sabancı da bu işe daha profesyonelce yaklaşmaya karar verdi.
Dayı Türker büyük emek verdiği üzüm bağında bayrağı uzun yıllar Sabancı Grubu'nda üst düzey yönetici olarak çalışan Adnan Erem'e 2010 yılında devretti.
Gülor'a hem genel müdür hem de yönetim kurulu üyesi olarak katılan Erem için Güler Sabancı, "Yeni ortağımız" diyor ve artık anlıyoruz ki Sabancı şarap işinde markasını daha iddialı bir yere taşımaya çalışıyor.
Geçen hafta Güler Sabancı ile birlikte günübirlik Şarköy'e gidip, bağbozumu öncesi Gülor'un yeni şaraplarının tadımını yaparken, Gülor'daki değişimi daha iyi gözlemleme şansı yakaladık.
En son iki yıl önce yine hep birlikte Şarköy'e gelmiş ve Orhan Türker ve Güler Sabancı'nın, Fransa'dan getirip 4 yıl önce diktiği Petit Verdo aşılı Cot fidelerinden gelen üzümlerle yapılan ve adına Cot-n denilen çok özel şarabının tadımını yapmıştık. Sabancı, pahalı şaraplar kategorisine 2009'da adım atmıştı.
Peki Gülor'un yeni döneminde neler oluyor? Her yıl dört kez Gülor'a gelip bütün üzümlerin testten geçiren, şaraplarla ilgili nihai kararlara katılan Bordeaux Üniversitesi profesörlerinden şarap uzmanı N.Vivas ile yine bir araya geldik ve öncelikle G serisi dışında bir üst segmentte yer alacak olan yeni Silver serisini tanımaya başladık.

200 bin şişe şarap üretecek

Gülor, bu yıl kapasitesinin tamamını kullanacakmış. Adnan Erem, 200 bin şişenin üzerine çıkacaklarını söylüyor. Bugüne kadar 50 restoranda Gülor şarapları listede yer alıyormuş ama bu yıl bu sayı 160 restorana çıkmış. Erem iddialı. Bu yılı 2.5 kat büyüyerek kapatmaya hazırlanıyor. Güler Sabancı ilk kez ihracatı yeni serisi Silver ile planlamaya başlamış.
Bölgedeki Namık Kemal Üniversitesi Şarap Yüksek Okulu'nun ilk mezunu Burcu Ateş ile birlikte Adnan Erem şaraplar hakkında bize bilgi verdi. Yerli ve yabancı üzümlerin karışımından oluşan Silver serisi için de Öküzgözü Malbec'in tadımını yaparken, Gülor'un yeni çıkarttığı pembe şarabı da ilk kez gördüm. Vivas'ın şarap yorumları bir harika, biz Öküzgözü-Malbec tadarken, "Çok güzel bir düğün! İçimi kolay, gülümseten bir şarap. Trendy" yorumunu yapıyor.
Bu arada Gülor'un ilk şişelediği 1998 yılı bir şarabı da dikey test adı verilen tadımla yapıyoruz. Henüz şişelenmeyen Blend T ve B adı verilen yeni şaraplardan Adnan Erem sadece 1500 şişe olacağını ve gurme marketlere vereceklerini söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA