Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

En büyüklerin en küçüğü

Deprem konuşmaktan kalan zamanda Ardıç Gürsel'in başına geçtiği Kalecik'teki Vinkara şarap tesisleri hakkında bilgi aldım. 1 milyon litre üretim kapasitesini duyunca, 'Nedense daha küçük bekliyordum galiba' diyorum. Bunun üzerine Gürsel, hafif sitemkar 'Keşke öyle olsaydı. Ama işte inşaatçılar yapınca, her şey büyük olsun istiyorlar. Kocaman bir tesis yapmışlar' diyor ve ekliyor: 'Biz en büyüklerin en küçüğü, en küçüklerin en büyüğüyüz.' Çünkü şarap üretiminde 100 bin litreye kadar olanlar butik, 100 bin ile 1 milyon arası olanlar orta ölçekli ve 1 milyon üzeri de büyük üretici olarak tanımlanıyor. Dünyada şarap tadımı her yerde yapılıyor ve pek çok şarap ödül alıyor. Gürsel de aldıkları bazı ödülleri hiç önemsemiyor ama, 'Burnundan kıl aldırmayan Almanlar geçenlerde 6 bin 36 şarap içinden 33 tanesine ödül verdi. Bu markalardan biri Vinkara olunca çok mutlu olduk.'
Yakında köpüklü şarabını da piyasaya sunacaklarını hatırlatan Ardıç Gürsel, neden bugüne kadar hiçbir yerli üreticinin bu işe soyunmadığını, üretim süreçlerinin zorluğunu yaşayınca anladığını söylüyor. 'Hiç kolay değilmiş. İnanılmaz bir süreç ama işte biz bu işe de soyunduk' diyor. Bakalım ithal şampanyalara büyük paralar verenler yerli tadı beğenecek ve seçimlerini değiştirecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA