Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çağdaş mimarlığa yön veren 100 isim arasında iki Türk!

Bugünkü köşem, dünyanın önde gelen ülkelerindeki dergilerde boy gösteren Türkler oldu. Bu kez, İtalya'da yayınlanan dell'Architettura dergisi ve çağdaş mimarlığa yöne veren 100 isim arasında yer alan tek Türk mimarlık ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık.
Listeye şöyle bir göz atınca, 100 ismin hiç de yabana atılacak gibi olmadığını gördüm. Örneğin Guanzhou'daki Opera House ile dikkat çeken dünyaca tanınmış Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, Osaka'da yaptığı Church of the Light ile hatırlayacağınız Tadao Ando, Norman Foster, Peter Zumthor, Rem Koolhaas, Münih'te yaptığı Allianz Arena isimli stadyum ile hatırlayacağınız Herzog&De Meuron, Dominique Perrault, Fransa'daki çağdaş sanat müzesi Pompidou Center'ın mimarları Richard Rogers ve Renzo Piano gibi isimler listede yer alıyor.
Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel Tabanlıoğlu'nun Türkiye'de imzasını taşıyan bir çok bina yurtdışında önemli ödüllere layık görülmüştü. En son Ekim ayında Loft Bahçe projesi ile aldığı Birleşik Krallık'ın verdiği Uluslararası RIBA Ödülü'nü almıştı. Bu ödüle layık görülen diğer mimarlar arasında Zaha Hadid, David Chipperfield ve Foster and Partners gibi mimari camianın ünlü isimleri yer alıyor. Diyeceğim şu ki Türkiye'nin kültür, sanat ve mimaride isminden her geçen gün dünyada daha çok söz edilir oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA