Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye Kumbarası niye başarılı oluyor?

Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) yaptığı projeleri hep beğenmişimdir. Hiçbir zaman projeleriyle ilgili bir şaibe olmadı. Bu vakfa güvenerek, bağışta bulunan hayırseverler de hayal kırıklığına uğramadı. TEV her zaman hayırseverlerin yaptığı bağışın kullanılma şekli konusunda şeffaf oldu, bağışçılarını üzmedi.
Son proje; Van'da kalacak güvenli bir yer olmadığı için zorluk çeken ve kimileri gidemediği için de eğitimde büyük aksamalara yol açan öğretmenler için öğretmenevlerinden oluşan bir mahalle.
Ne güzel ki bu projeyi ilk önce Turkcell kucakladı. 5 milyon liralık bağışta bulunarak öncülük yaptı. TEV'in Türkiye Kumbarası adını verdiği bir hesap da tüm hayırseverlere açıldı. Şimdiden bu kumbarada biriken paranın 2 milyon lirayı aştığını Turkcell yöneticilerinden öğrendim. Kendimden biliyorum, yardım yapmak istiyorum ama yaptığım yardımın hakikaten de yerine ulaşıp ulaşmadığı en büyük kuşkum oluyor kimi zaman.
O nedenle bugün Türkiye Kumbarası'na yapılan bağışların hızlıca öğretmenevlerine dönüşecek olmasına olan güçlü inancımın nedeni, her şeyden önce projenin TEV'e ait olması.
Turkcell ve şimdi de 17 tane öğretmenevi için 1 milyon 20 bin lira bağış yapan Koç Holding gibi büyük ve saygın şirketlerin bu projeye ciddi destek vermelerini önemli buluyorum. Projeye sahip çıkmak konusunda adeta tatlı bir yarış var sanki. Bu benim hoşuma gidiyor. Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, TEV'in Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliği ile başlattığı kampanyaya destek vererek, aksayan eğitimin Van'da bir an önce düzelmesine katkı yapmak istediklerini söylüyor.
Umuyorum, diğer büyük şirketler de Turkcell'i ön planda gördükleri için projeye katılmakta tereddüt etmez. Bakın işte Koç Holding, projeye önemli bir katkı yaptı. Çok da iyi oldu. Bu yazıyı okuduktan sonra VAN yazıp 5283'e gönderirseniz, 5 liralık katkı da siz yaparsınız ve damlaya damlaya göl olur, Vanlı öğrenciler öğretmenlerine daha hızlı kavuşur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA