Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Rembrandt'a doyamadan Monet gelecek!

Bu yıl sanıyorum Sabancı Holding'in ismini iş dünyasıyla eşit oranda kültür sanat dünyasında göreceğiz. Sakıp Sabancı Müzesi öyle projeleri hayata geçiriyor ki, gerçekten de ancak belirli bir gelir seviyesinin üzerinde olup, o ülkelere seyahat ederek görme fırsatına sahip olunabilecek olağanüstü güzellikteki sanat eserlerini İstanbul'da sanatseverlerle buluşturuyor.
O yüzden belki Sakıp Sabancı Müzesi Genel Müdürü Nazan Ölçer'i Rembrandt ve Çağdaşları sergisinin açılışında pek rahatlamış göremedim. Ne de olsa Sabancı Müzesi'nin sürprizleri bu yıl bitmek bilmeyecek. Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, iki ay önce yaptığım söyleşide sonbaharda da Monet sergisi yapacaklarını müjdelemişti.
Serginin görüşmeleri çok uzun zaman almış ve Nazan Ölçer ve ekibi, hakikaten büyük çaba sarfetmişti. Monet'nin eserlerinin Paris'in 16'ncı bölgesinde yer alan Marmottan Müzesi'nden geleceğini hatırlattıktan sonra, Rembrandt sergisiyle ilgili küçük bir not düşmek istiyorum.
110 eserin getirildiği Hollanda'daki Rijk Müzesi, 2003 yılından beri kapalı, yenileme çalışmaları bu yıl sonunda bitirilecek ve müze açılacak. Güler Sabancı, şu anda İstanbul'a getirilen eserlerin büyük bir ihtimalle sergi sonrası bir 10 yıl daha Rijk Müzesi'nden dışarı çıkamayacağını düşünüyor. Yani ne yapın edin, mutlaka İstanbul'daki Sabancı Müzesi'ni ziyaret etmek için nerede olursanız olun bir fırsat yaratın. Çocuklarınızla 80 yıl gibi kısacık bir dönemde tam 6 milyon sanat eseri üreten bir ülkenin (Hollanda'nın) o döneminden 110 eseri çıplak gözle yakından görmeye çalışın! Hakikaten muhteşem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA