Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çinli şirket 100 milyon ürünü elle kontrol ediyor!

Söz konusu Çin olunca hiçbir şeye şaşırmıyoruz biliyorum. Geçtiğimiz gün bir toplantıda kablolu kablosuz ağ ürünü üreten Çinli TP-LINK isimli şirketin Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer ile sohbet ederken öğrendim ki Türkiye'de geçen yıl sattıkları 840 bin modem, USB adaptör, switch gibi ürünlerin hepsinin tek tek elle kontrolü yapılmış. Kalite kontrolü belirli bir adetin üzerinde rastgele seçilerek değil, ürünler Çin'deki fabrikadan çıkmadan önce tek tek yapılıyor. İnanılır gibi değil. Düşünsenize fabrika tüm dünyaya gönderdiği 100 milyon ürünün aynı şekilde kontrolünü gerçekleştirmiş.
O nedenle de müşteri şikayetleri en asgaride. Bozuk ürün şikayeti hemen hemen yok gibi. TPLINK'in Çin'deki fabrikasında 12 binden fazla Çinli çalışıyor. Şirket Türkiye'de öylesine hızlı bir gelişme göstermiş ki, satılan her iki ağ ürününden biri kendilerine ait olmuş. Bu sektörlerde rekabetin çok çetin olduğunu anlıyorum.
TP-LINK'in araştırma-geliştirme merkezinde çalışan mühendis sayısı 1000'i buluyor ve fiyat avantajı nedeniyle dünyada kablosuz ağ donanım çözümleri pazarında yüzde 32'lik payı ile lider konumuna gelmesinin hiç zor olmadığını görüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA