Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

750 milyon $ ciro yapıyor ama mahkemeyi tanımıyorlar!

Digicom'un sahibi Sabri Yiğit'i uzun yıllardır takip ederim. LG'nin kendini marka olarak konumlandırmasından belki hemen sonra Türkiye satışlarını üstlenmişti. 8 yıl boyunca Türkiye'de LG marka elektronik ürünleri satarak müthiş bir pazar payına ulaştı. O gün için bu pay yüzde 25'ti. İşte her şey güllük gülistanlık iken, 4 yıl önce Güney Koreli LG, Türkiye'ye geldi ve sözleşmeyi bir günde tek taraflı feshetti.
Sabri Yiğit için o gün her şey alt üst oldu. Marka tanınırlığı için harcadığı onca para bir anda yok olmuştu. Yiğit, 'İlk 3 yıl, şirketin çağrı merkezini müşteriler, LG'yi likit gaz sanıp arıyorlardı. artık gerisini siz düşünün' diyor.
Güney Koreli firma bugüne kadar yaptıkları için hiçbir teklifte bulunmadı ya da Yiğit'i tatmin edecek bir anlaşma sunmadı. Bunun üzerine silahlar çekildi. Yiğit, uzun bir mücadeleyi göze alarak, 4 yıl iki ay önce dava açtı. İ
şte Digicom ile Güney Koreli LG arasındaki bu dava 12 Nisan'da Digicom lehine sonuçlandı. Mahkeme Digicom'u haklı buldu ve yaklaşık 315 milyon liranın ödenmesine karar verdi.
Ben de o günden sonra neler olduğunu öğrenmek için Sabri Yiğit'i aradım ve kendisini; teminat mektubu yatırarak Yargıtay'a gitmesini beklediği LG'nin teminat yatırmadan Yargıtay'a gittiğini öğrenmenin şokuyla buldum. Yiğit son derece üzgün. "Bu parayı ödemeyeceklerini teminat yatırmayınca anladım" diyordu. Gelişmeler şöyle olmuş...
LG Türkiye'ye gelince tabela şirketi de LG Türkiye olmuş. Buradaki şirketin öz varlığının 15-20 milyon dolar olduğunu tahmin eden Yiğit, 'Bizim alacağımız Güney Koreli LG'den. İyi ama LG Türkiye'nin sahibi de onlar. Ve LG Türkiye geçen yıl 750 milyon dolar ciro yaptı' diyor ve devam ediyor: "Türkiye'de böylesine büyük bir ciro yapıyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti mahkemesinin verdiği kararı tanımıyorlar."
Sabri Yiğit'e göre, mektup yatırmamak LG'nin kendine güvenmediğini gösteriyor. "Biz kazanacağız. LG buna inanıyor, o nedenle de teminatı yatırmıyor" diyor. Digicom'un haciz hakkı başlamış. Peki diyorum, "Niye Güney Kore'de hakkınızı aramıyorsunuz", Yiğit de zaten 4 yıl kaybettiklerini ve bu konunun Güney Kore'ye gidildiği takdirde yıllar alacağını ve ülkenin bu konudaki ününün hiç de iyi olmadığını söylüyor.
Yiğit'i en çok sinirlendiren ise şu olmuş. Digicom'un haciz hakkının oluşacağını bildiğinden LG, kendi müşterilerine bir mesaj göndermiş ve mahkemenin LG'nin Digicom'a tazminat ödenmesine hükmettiği ancak söz konusu kararın LG Kore tarafından temyiz edileceği ve LG Türkiye'yi ilgilendirmediği, icra takibi gibi bir durum söz konusu olduğunda, herhangi bir ödeme yapılmamasını istemiş.
Yiğit, "Yargılamanın her aşamasına müdahil olan Koreliler, borcun muhatabı değiliz diyerek resmen dalga geçiyorlar" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA