Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Beyza Zapsu 1'den bine gitme peşinde!

Genç Hayat Vakfı'Beyza Zapsu kurdu. Sessiz sedasız öyle çok gencin hayatına dokunup, öyle çok umut veriyorlar ki her dinlediğimde takdirden daha fazlasını yapmak, girip ben de bir projede aktif çalışmak istiyorum.
Geçen hafta ortası 'Renk Çemberi' ismini verdikleri projenin geldiği noktayı göstermek üzere Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde toplanmışlardı. Toplantıya kısa bir süreliğine uğradığımda, öğretmen olma yolundaki gençlerin yaptığı sosyal sorumluluk projelerini büyük bir heyecanla sergilediklerini gördüm.
Balıkesir, Bolu, Düzce, Akçakoca, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'dan okul müdürleri, gönüllü öğretmenler ve gönüllü öğrenciler aldıkları eğitimlerin ardından farkındalık yaratmak için ciddi uğraş veriyorlardı.
Zapsu toplantıda izledikleri ilginç yoldan söz etti. Vakıf olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile yaptıkları protokole bağlı olarak sürdürdükleri projede tek bir insana odaklanmışlardı. Biri bulmayı hedeflemişlerdi. "Bugün bir insanın neler yapabileceğini, neleri dönüştürebileceğini görmenin mutluluğunu yaşıyorum" diyen Zapsu, birçok birlerin bir araya gelmesi ile toplumun dönüşeceğini ve iyiye ve güzele doğru yükseleceğini söylüyordu. Haksız da değildi. O güne kadar sosyal sorumluluk, gönüllülük konusunda hiçbir şey yapmamış olan gençler proje yazmayı, hayata geçirmeyi ve geniş kitlelere nasıl kolayca ulaşabileceklerinin yollarını yöntemlerini öğrenmişlerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA