Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Hüseyin Bayraktar neden Nafi Güral için 'Benden de uzağı görmüş' dedi?

Kurban Bayramı'nda havanın da güzel olduğu bir gün günü birlik Sapanca'ya gittik. Yakın çevremden çok duyduğum ancak bir türlü görmek kısmet olmayan Güral Sapanca Wellness&Convention otelinde öğlen yemeği planladık.
Güral kardeşlerden Nafi Güral'ın 1999'da ailenin işleri ayırmayı planlamasının ardından kendi başına otel yatırımına soyunduğu ilk oteldi burası ve 10 yıl gibi kısa bir sürede hatırı sayılır bir başarıya ulaşmıştı.
Otelin bahçesinde yemek yerken az ileride Anadolu'nun en büyük gruplarından biri olan Sanko'nun kurucularından Abdülkadir Konukoğlu'nu gördüm. Ailece sessiz bir tatil geçirmek için Sapanca'ya gelmişlerdi.
Yemek sonrası Kütahya Porsel'in mağazasına gitmek için otelin lobisine doğru yürümeye başladık. O sırada 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal da otele giriş yapıyordu. Bitmedi, otelin misafirleri, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de otelde dinlendiğini konuşuyorlardı ki otelin bir yöneticisinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da otele gelmek üzere rezervasyon yaptırtmak istediğini ancak doluluk nedeniyle bu isteğin gerçekleşmedeğini öğrendim.
Ekonomi yazarı olarak tesadüfen gittiğim bir otelde bu kadar çok ünlüyle karşılaşmak doğrusu çok ilgimi çekti. Bir tarafta ünlü avukat Kezban Hatemi, diğer tarafta Kütahya Porselen mağazasında karşılaştığım Bayraktar Holding'in kurucusu Hüseyin Bayraktar...
Kimbilir daha kimler vardı, ancak benim gördüklerim bu kadardı. Hüseyin Bayraktar, "Biliyor musun Şelale, bu oteli kuran Nafi Güral bana 20 yıl önce sen gerçekten uzağı gören bir işadamısın demişti. Oysa ben bugün bu otelin güzelliğini görüyorum da Güral 20 yıl sonrasını da görmüş" dedi ve İstanbul'a döner dönmez Nafi Güral'a mektup yazacağını anlattı bana.
Peki sessiz sedasız bir otel nasıl olur da böylesine ünlü misafirleri aynı anda konuk etmeyi başarır? Nafi Güral'ın 4 çocuğundan biri olan Sema Güral Sürmeli'ye telefon açıp, bu otelin başarısının sırrını sordum. O da bana 'çünkü misafirlerimize sonsuz ilgi gösteriyor' demekle yetindi.
Otel yatırımlarını NG Hotels&Resorts adı altında toplayan Nafi Güral, Türkiye'nin ilk wellness otelini Sapanca'da açmıştı ve yatırımlarına Afyon'da 5 ay önce açtıkları termal otel Güral Afyon Wellness&Convention ile devam ediyor. Sema Güral Sürmeli, 2015 yılına kadar İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde toplam 8 otele ulaşmak istediklerini söylüyor.
Üç erkek ve bir kızdan oluşan Güral Kardeşler, aralarında Kütahya Porselen, Güral Porselen, Antalya'da oteller ve Güral Cam'ın da olduğu şirketlerini üç ana gruba ayırarak yönetmiş ve 1999 yılında da ayrılmaya karar vermişti. Ancak şirketlerin bölünmesinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bir türlü bu ayrılma işlemi gerçekleştirilememiş ve kardeşler bir yandan birlikte çalışmaya devam ederken, örneğin Nafi Güral, tek başına farklı konseptte otel yatırımlarına girişmişti.
Doğrusu Güral ailesinin şirketleri ayırma işini başarılı bir şekilde yapıp yapamayacaklarını çok merak ediyorum. Ancak görünen o ki bu proje şimdilik rafa kaldırılmış durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA