Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ferit Şahenk satın alıyor SK Group bekliyor mu?

Doğuş Grubu'nun yiyecek-içecek sektöründeki agresif satın alma politikası son zamanlarda hangi ortama girsem en çok konuşulan konuların başında geliyor. Şu günlerde herkes lüks restoran otel zinciri İstanbul Doors Group ile masaya oturan Doğuş Grubu'nun bu satın almayı ne zaman açıklayacağı konusunu merak ediyor.
Doors Group'un yüzde 38.6 oranındaki hissesi yabancı bir ortağa ait. Diğer hisselerin sahibi de 4 Türk ortak; Levent, Rıza, Bülent Büyükuğur ve Berk Ekşioğlu. Ancak söylenen o ki Doğuş'un patronu Ferit Şahenk çok daha büyük bir oranda satın alma için pazarlık yapıyor. Benim duyumlarım şöyle. 38 restoranı ve 18 markası olan Doors Group'u satın alacak ve duyurusunu aralık sonu ocak başı gibi yapacak olan Doğuş Grubu'nun bu satın almalarının arkasında Güney Kore'nin en büyük şirketlerinden SK Group ile yaptığı stratejik ortaklık yatıyor. Ekonomi sayfalarının okurları hatırlar. İki grup, 50'şer milyon dolar koyarak bir fon şirketi kurdular ve Türkiye'de büyüme potansiyeli gördükleri şirketlere yatırım yapacaklar. Üstelik fonun büyüklüğü 500 milyon dolara kadar ulaşacak. İşte denen o ki Ferit Şahenk, özellikle yiyecek-içecek sektöründe satın aldığı şirketleri belirli bir büyüklüğe getirdikten sonra Güney Koreli şirketin dikkatine sunacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA