Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Hintli mühendisler!

Abdi İbrahim İlaçları'nın araştırma merkezinde Hintli mühendislerin çalışmaya başladığını öğrenince şaşırdım.
Hindistan'ın yetişmiş insan gücü hepimizin malumu. O nedenle de bu ülkede yatırıma girişen, üretim yapan, araştırma ya da çağrı merkezlerini Hindistan'a taşıyan yüzlerce şirket var.
Bu ülkedeki yatırımlara alışığız da Türkiye'ye çalışmaya gelen nitelikli insan gücü aslında yeni bir dönemin de başladığını işaret ediyor.
Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ile a Haber'de yayımlanan İş'te Hayat isimli programımda sohbet ederken konu, araştırma geliştirmeye harcadıkları paraya gelmişti.
Gerçekten de Türkiye'de Ar-Ge faaliyetlerine en çok para harcayan şirketlerin başında yüksek teknoloji ile ilaç üreten Abdi İbrahim geliyor.
2012 itibarıyla 40 milyon dolarlık bütçeyi yeni ilaç geliştirmek için kullanıyorlar. Barut Ar-Ge'lerinde çalışan 150 mühendis olduğunu ve ürettikleri yenilikçi ilaçların sayısını artırarak patent alıp yurtdışı ihracata yöneldiklerinden söz ederken, Türkiye'de araştırma ve geliştirme personelinin daha çok yetişmesi halinde daha da hızlı olacaklarını anlatmıştı bana.
Abdi İbrahim, mühendis açığını tecrübeli Hintli mühendislerle kapatıyordu. Aslında sadece Abdi İbrahim'de değil, bildiğim kadarıyla Hintli mühendisler Bilim İlaç'ta da çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA