Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ne yapın edin çocuğunuzla Contemporary İstanbul'un yolunu tutun!

Dünyanın önemli metropollerinden biri olan İstanbul'da yüzümüzü sanata döndüğümüz günlerdeyiz. Bu yıl 8'inci kez kapılarını açan Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nın önceki gün önizleme gününe katılıp 3 saatimi geçirdim. Ön izlemeler her geçen yıl daha bir kalabalık oluyor. Sanat eserlerinin satış hızına doğrusu bazı galerilerde yetişemediğimi de itiraf etmeliyim. Sanat sadece koleksiyonerlerin, zenginlerin, çok içiiçe olanların değil giderek herkesin gündemine giriyor. Bunu görmek için Contemporary İstanbul'a gidip, biraz gözlem yapmanız yeterli.
Sanatseverlere kapılarını dün açan Contemporary İstanbul artık kendini kanıtlamış ve de nihayetinde hak ettiği konuma gelmiş önemli bir sanat olayı. Ali Güreli, Rabia Güreli, Hasan Bülent Kahraman hakikaten de çok çalıştılar ama bugün gelinen noktayı görünce amaçlarına ulaştıklarını düşünüyorum.
Artık dünyanın önemli sanat galerilerinin, milyon dolarlık eserlerle birlikte boy gösterdiği bir sanat olayı. Genç sanatçılara verdiği destek ve bu sanatçıları gün yüzüne çıkartan galerileri salonun en güzel bölümlerine yerleştirerek takdirimizi kazanıyor Contemporary İstanbul.
Ali Güreli, bu yıl Körfez ülkelerinden, Doğu Avrupa ülkelerine, Rusya'dan ABD'ye kadar dünyanın dört bir yanından galeriyi biri araya getirdiklerini söylüyor. Neticede 22 ülkenin 95 galerisi, 650'den fazla eseri Contemporary İstanbul'da sergiliyor.
Siz iyisi mi gündemin sizi bayıltan konularından uzaklaşmak istiyorsanız, sadece kendiniz için iyi bir şey yapmak, farklı pencerelerden bakmak için pazar gününe kadar birkaç saatinizi burada geçirmenin bir yolunu bulun. İstanbul dışında olan sanatseverlere ise sanırım fuarın canlı yayın yapan internet sayfaları yardımcı olacak.
Akbank'ın yıllardır ana sponsor olarak büyük destek verdiği Contemporary İstanbul'un medya sponsorları arasında Sabah Gazetesi ve A Haber'in de olduğu Turkuvaz Grubu'nun destek vermesinden son derece memnumum. Ha tabii bir de Ülker'in her geçen yıl bir adım öteye götürdüğü Ülker Çocuk Sanat Atölyesi var. Bu yıl ressam ve eğitmen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Koçan'ın bin bir emekle ortaya çıkardığı Baskı Müzesi ile işbirliği yapılmış.
Bu hafta bir grup gazeteciyle birlikte bizi çocukluğumuza götüren Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, çocuklarımızdan önce bizlerin bir atölyede bir tuvalin önünde gözü kapalı resim çizme cesareti göstermemize ön ayak oldu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in de aramıza katıldığı etkinlikte doğrusu Hüsamettin Koçan ile birlikte minicik bir sanat faaliyetinde bulunmak eşsizdi.
Ezcümle ne yapıp edin, çocuklarınızın elinden tutup Contemporary İstanbul'un yolunu tutun. Pişman olmayacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA