Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kadın orkestra şefleri için ünlü isimleri İstanbul’a topluyor!

"Fransa'da geçtiğimiz sezon verilen 574 konserden sadece 17'sinde orkestra şefi kadındı" dedi Fransız piyanist Clemence Guerrand.
Kendisiyle yeni projesinde birlikte çalıştığı Esra Kaktüs Üstünkaya'nın evinde tanıştım. Davette Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'dan Prof. Dr. Neşe Kavak'a, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut'tan Şerif Kaynar'a kadar birçok tanıdık isim vardı.
Clemence Guerrand, kadın orkestra şeflerinin çoğalmasına katkı yapmak için bir festival düzenlemeye, üstelik de bu festivalin kendi ülkesinden değil, İstanbul'dan başlamasının anlamlı olacağına karar vererek herkesi ikna etmiş. 'MaWoma' adını taşıyan Uluslararası Klasik Müzik ve Kadın Orkestra Şefleri Festivali, 6 -10 Kasım arasında birçok ünlü orkestra şefinin ve orkestranın katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.
Peki niye İstanbul'da? "İki kıtayı birleştiren çok özel bir yer İstanbul ve kadın konusu bu yıl ülkenizde çok önem kazandı" diyor Guerrand.

Prens Albert de davetli

Öğreniyorum ki Monte- Carlo Orkestrası da bu festival kapsamında İstanbul'da konser verecek. Festivalde ünlü şef Zubin Mehta da var. Borusan Filarmoni de, Kanako Abe de var, Alice Sarah Ott da... Tabii Guerrand, festivalin herkesin dikkatini çekmesini istediği için festival komitesine birçok tanınmış ismi koymuş. Paris Büyükelçimiz Hakkı Akil'in de yer aldığı komitede mesela İtalya'dan SAR Prensi Emmanuel-Philibert de Savoie ve SAR Prensesi Clotilde Courau de Savoie de bulunuyor. SAR Prensi'nin, Monaco Prensi Albert'ın de yakın arkadaşı olduğunu ve festival davetini kabul ettiğini heyecanla anlatıyor.

G20 Zirvesiyle öne çıkıyor

Kuşkusuz 2015 Türkiye için sadece seçimler nedeniyle önemli bir yıl değil. Türkiye G20 dönem başkanlığını yapıyor ve Antalya'da gerçekleştirilecek G20 zirvesi kapsamında Woman-20 (W20) kadın açılım grubu da oluşturuldu.
Guerrand, tüm bu gelişmeler ışığında, Türkiye'nin 2015'te dünya sahnesinde 'kadın' konusunda önemli bir rol üstleneceğinin altını çiziyor ve aynı günlerde gerçekleşecek festivalin dikkat çekeceğine inanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA