Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Zor günler geçiren Antakya iş dünyasıyla moral buldu

İş dünyası örgütleri TÜRKONFED ve TÜSİAD'ın Antakya çıkarması bölgeye moral oldu. Vali Topaca, "Antakya'da herkes rahatça sokaklarda dolaşıyor. Sanayiciyi olumsuz etkileyecek bir sorun yok" dedi

1.5 milyon nüfusa sahip hoşgörü, kardeşlik ve barış kenti olarak tanınan Antakya- Hatay, hemen yanı başında yaşanan insanlık dramı nedeniyle resmi 400, gayri resmi ise 500 binin üzerinde Suriyeliyi misafir ediyor ve büyük sorunlarla boğuşuyor. Önceki TÜSİAD ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) 'Büyüyen Kobiler II' toplantıları için Antakya'ya indiğimizde rehberimiz, "Bakmayın güvenlik konusundaki Antakya'nın olumsuz algısına. Şehir güvenli. Suriyelileri ise şehirde hiç göremeyeceksiniz" dedi. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadoğlu, Antakyalı TÜSİAD üyesi işadamı Erol Bilecik'in de aralarında bulunduğu bir grupla Vali Ercan Topaca'yı ziyaretimizde de aynı konuşmalar geçti. Vali Topaca, "Antakya'ya herkes dışarıda rahatça dolaşıyor. Suriyelilerin bir kısmı çadırlarda. Bir kısmı akrabalarının yanında. Sanayiciyi olumsuz etkileyecek bir sorun yok. Olumsuz algıyı değiştirmek istiyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, son 5 yıldır Antakya'nın hak etmediği sorunları yaşadığını söyledi. Şimdi beklenti 45 milyon metrekarelik organize sanayi bölgesi (OSB) çalışmalarının hızlandırılması ve Antep ile kenti bağlayacak tünelin eş zamanlı bitirilmesi. Antakya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Çinçin ise tarıma uygun olmayan arazilerin sanayicilerin kullanması için gerekli çalışmaları beklediklerini söylüyor. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes de, "Güneydoğu'da devam eden terör hepimizin içini acıtıyor. Kürt sorununda terörizme karşı çıkarak demokratik çerçeve içinde yol almalıyız" dedi. KOBİ'lerde Teknoloji konulu panele, TÜBİSAD Başkanı Erman Karaca, Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, HP Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak ve Vodafone Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, KOBİ'lerde dijtal dönüşüme katkı sağlayacak yol haritasını paylaştı. Bu arada TÜSİAD Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk'ün başında olduğu ve KOBİ'leri başarılı şirketlerle eşleştirme çalışmaları olan BORGİP'in de bu yıl 22 KOBİ'yle devreye girdiğini öğrendik.

ANTAKYALI İŞADAMI YATIRIMA ÇAĞIRDI

Antakya'da yapılan toplantıda bölge işadamları TÜSİAD ve TÜRKONFED üyelerine ildeki yeni yatırım fırsatlarını anlattı. İlde hemen hemen her tarımsal ürünün yetiştiğini ve bu alanda büyük potansiyelin olduğunu anlatan işadamları bölgedeki ülkelerde yaşanan siyasi sıkıntıların bitmesiyle logistik ve tarım alanında büyük potansiyelin olduğunu söylediler. Toplantı sonunda Hatay Korosu'nun şarkılarına TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadoğlu (ortada) ve TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes de katıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA