Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

15 Temmuz dönüm noktası oldu

Türkiye’nin 15 Temmuz’da uçurumun kenarına sürüklendiğini belirten Güler Sabancı, “Geleceğimizi hedef alan başarısız darbe girişimi karşısında, milletimizin demokrasiyi yürekten sahiplenmesiyle bir milat yaşandı” dedi

2016'nın hem ülkemizde hem de dünyada yaşanan gelişmelerle tarihi önem taşıyan bir yıl olduğuna dikkat çeken Sabancı Holding Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bu yılı, Amerika'daki seçimler, Brexit, mülteci krizi, Suriye'de yaşanan çatışmalar, terör olayları ve bölgemizde yaşanan diğer gelişmelerle dünyada önemli değişimlerin yaşandığı, belirsizliklerin devam ettiği, hatta bu belirsizliklerin 'yeni normal' haline geldiği bir dönem olarak tanımlayabiliriz" dedi. 2016'nın, ekonomik görünüm açısından ise düşük emtia fiyatları, düşük faiz oranları, düşük ticaret hacmi ile düşük büyüme oranının göze çarptığı bir tablo sergilediğini vurgulayan Sabancı, "IMF düşük büyümenin devam edeceğini öngörüyor ve en az üç yıl daha devam etmesi bekleniyor. Türkiye ise özellikle 3. çeyrekte açıklanan büyüme performansı haricinde genel küresel ekonomideki durgun seyrin dışında bir performans gösterdi" diye konuştu. Ekonomik gelişmelerin ötesinde, 15 Temmuz'un Türkiye açısından en önemli dönüm noktası olduğunun altını çizen Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke olarak, tarihimizde görülmemiş bu iç tehdit, bizi uçurumun kenarına sürüklemiştir. Geleceğimizi hedef alan başarısız darbe girişimi karşısında, milletimizin demokrasiyi yürekten sahiplenmesiyle bir milat yaşandı. Bu süreçte, demokrasinin olmazsa olmazları olan hukukun üstünlüğü, insan hakları, farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürünün sağlamlaştırılması gibi konularda güçlü adımlar atılmasının önemini bir kez daha hatırladık."

TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ
"90 yılı aşkın süredir Türkiye'nin Sabancı'sı olmanın verdiği sorumlulukla, ülkemiz için hep daha ilerisini hedefleyerek çalışıyoruz" diyen Sabancı, 2023 hedeflerine ulaşılmasında kadınların önemine dikkat çekti ve ekledi: "Kadınlarımızın eğitimini iyi planlamalı, kalkınmaya katkısı olacak şekilde yönlendirmeliyiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA