Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Dijitalleşmenin ruhuna uygun başkan!

Bir sivil toplum kuruluşu olarak TÜSİAD, Ankara'nın en çok muhatap aldığı derneklerin başında gelir. Neden böyle olduğunu önceki gün 47.
Olağan Genel Kurulu'nda yeni başkanını seçen TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yaptığı konuşmayla bir kez daha hatırlattı aslında. O da işdünyasını temsil eden derneğin ekonomik gücünün ne kadar önemli olduğu konusuydu.
Dernek, 4 bine yakın şirketi temsil ediyor bugün. Bu şirketler kamu dışı gelirin yarısını üretiyor; enerji ithalatı hariç dış ticaretin yüzde 85'ini gerçekleştiyor;
Türkiye'de ödenen kurumlar vergisinin yüzde 80'den fazlasını ödüyor; tarım hariç kayıtlı özel sektör istihdamının yüzde 50'sini sağlıyor.
Özilhan'ın ayrıca, derneğin 50 yıl önce birbirleriyle kıyasıya rekabet içinde olan şirket sahipleri ve yöneticileri tarafından, aralarında ticari çıkar çatışmalarını bir kenara koyup, önce iş dünyasının genel çıkarları sonra da ülkenin menfaatleri için bir araya gelinerek kurulduğunu hatırlatırken söylediği önemliydi: "Bir araya gelen iş insanlarının arasında fikir ayrılıkları doğal olarak vardı; farklı siyasi görüşlere sahiptiler; ekonomideki öncelikleri farklıydı.
Bu çoğulculuktan muazzam bir örneği çıktı." Özilhan'ı dinlerken "Keşke TBMM'de de bunu görebilsek" diye düşündüm içimden. Hafta başından beri anayasa görüşmeleri esnasında TBMM'nin Türkiye'ye hiç yakışmayan görüntülere sahne olması hepimizi yaralıyor.
TÜSİAD'a dönecek olursam, işte şimdi yukarıda belirttiğim güçteki bu derneğin yönetimi bir kez daha değişti ve bir kadın rol model olarak Türkiye için önem taşıyan Cansen Başaran Symes koltuğu Erol Bilecik'e devretti.
Teknoloji dünyasını yakından tanıyanlar Erol Bilecik ismine aşinadır.
Koyu Fenerbahçelidir.
Memleketi Antakya'ya çok ama çok düşkündür ve üniversite eğitimi için geldiği İstanbul'da İTÜ'lü bir mühendis olarak Index Bilgisayar'ı kurması ve büyütmesi gerçek bir girişimcilik hikâyesidir. Index, bugün bilişim sektörünün en büyük şirketlerinden biri ve geçen yıl da çift haneli büyümeyi başardı. TÜSİAD'da başkanlığın acaba yine bir patron isimden ziyade profesyonel bir isme mi gideceği merak edilirken, teknoloji dünyasında kendi işini kurup, büyüten girişimci bir işadamının başkan olması da dijitalleşmenin, Sanayi 4.0'ın asıl gündem olması gereken 2017 yılında isabetli bir seçim oldu galiba.
Çalışma hayatında kadın konusunda ne kadar hassas olduğumu bildiğinden, başkan seçildiği toplantıda karşılaştığımda Bilecik'in bana ilk söylediği şu oldu: "Yönetim kurulu seni sevindirecek. Yedeklerle birlikte tam 7 kadın yöneticiyle çalışacağım." Yetmez ama TÜSİAD Yönetim Kurulu'nda kadın sayısının artması sevindirici. İş dünyasının güçlü kadın rol modelleri Serra Akçaoğlu, Esin Güral Argat, İdil Yiğitbaşı Yönetim Kurulu'nda yer alırken, Özlem Özüner, Nüket Küçükel Ezberci, İrem Oral Kayacı, Elvan Ünlütürk de yedek üye olarak TÜSİAD yönetimine giren kadın üyeler oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA